Tag hul på det nye år i teatret med store fortællinger om og af kvinder: om at blive mor, om at ville redde verden, om at miste og om at give slip og danse sig ind i 2019.

Med mig selv i mine egne arme

Hvorfor går vi ud fra, at det vigtigste i en kvindes liv er at blive mor? Christina Hagen har skrevet en helt ny tekst om det svære valg mellem moderskab og frihed. Et opgør med tabuer, kønsroller og fordomme og den almindelige feelgood forståelse af, hvad moderskab er. Med teksten spidder forfatter Hagen de fordomme og gængse forståelser, som i moderne tid fortsat er pålagt kvinder, når det kommer til moderrollen.
Med mig selv i mine egne arme, Revolver på Republique, København Ø, 5. januar – 1. februar. Læs mere her

Sarah

Husker du James Iron og Clara? Efter sine tragiske oplevelser på slottet Drownhill og tabet af døtrene Clara og Sarah, er James Iron overbevist om at han må rejse for at flygte fra forbandelsen. James rejser til Crow Woods for at etablere sig i ro og stilhed, men det varer ikke længe, før fortiden indhenter ham endnu engang.
Sarah, Zangenbergs Teater, København K, 5. – 20. januar. Læs mere her

Den sidste gud

Begynd det nye år med ny dansk dramatik til et soundtrack af de største boyband-hits. I en musikalsk forestilling om religion, idoldyrkelse, ensomhed, døden og den store kærlighed møder vi en gruppe kvinder, der er indlagt på et hospital. Er de det sidste håb for menneskeheden? Vil de overleve? Eller genopstå?
Den sidste gud, Teater V, Valby, 30. december – 13. januar. Læs mere her

Dansesalon

Dans dig ind i det nye år i Det Kongelige Teaters dansesalon. I Balkonfoyeren på Gamle Scene bydes der op til dans for alle, der har lyst til at kaste sig ud i dansens verden. Alle er velkomne, og der kræves ingen forudsætninger for at være med. Prøv blandt andet kræfter med den lidenskabelige tango eller måske en elegant vals under kyndig vejledning af danserne Henrik Uldall og Camilla Fjeldhaug.
Dansesalon, Det Kongelige Teater, København, 5. januar. Læs mere her