Populært lige nu

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...

Endnu et stort tab for den danske dansescene

Flytningen af danseuddannelsen fra København til Holstebro blev - trods heftige protester fra såvel studerende og undervisere som dansemiljøet i Danmark - en realitet...

★★★★★☆ Grease – en upoleret, fejende forførende hyldest til fællesskabet

Det handler ikke kun om Danny og Sandys lovestory, når One and Only Musicals præsenterer en overdådig Grease i Frede Gulbrandsens sprudlende iscenesættelse, der...
Annoncespot_imgspot_img

Tilmeld dig skrive-værkstedet: Skriv kroppen frem

Kurset er for dig, der vil være skarpere på at give en faglig kritik af performance, dans, fysisk teater og nycirkus – med fokus på specifikke publikumsgrupper og i dialog med scenekunstnerne.

Vi vil arbejde med at kvalificere den kritiske tilgang til fysisk orienteret scenekunst. Kritikken skal sigte mod at rumme hele regnbuespektret af oplevelse, analyse og kritisk refleksion samt kunne nå den målgruppe, du gerne vil henvende dig til.

Der arbejdes helt konkret med afsæt i britiske Morris Hargreaves Mcintyres kulturbrugersegmenter, der er et internationalt standard segmenteringssystem for kunst- og kulturorganisationer, og bruges bredt lige fra operahuset i Sydney til British Museum og Shakespeares Globe i forhold til kommunikationsstrategier og publikumsudvikling.

Segmenteringssystemet gør det let at afgrænse den ønskede bruger og dermed vide, hvordan der skal kommunikeres, for at bruger og indhold når hinanden. For at nå de præcise målgrupper inddrages en række konkrete journalistiske værktøjer og specifikke henvendelsesformer, som introduceres og arbejdes med på værkstedet i forhold til anmeldelserne.

Derudover arbejdes der på at skærpe det kritiske blik, så det analytiske afsæt bliver kroppen og den fysiske fortælling i rummet.

Kurset falder i to dele, med optakt i starten af marts og kulmination i nycirkusfestivalen Copenhagen Circus Arts Festival i Pakhus 11 d. 25. – 30. marts. Her vil vi anmelde alle forestillingerne, og anmeldelserne vil løbende blive publiceret på scenekunstsitet ISCENE.dk.

Det får du:

  • To indledende undervisningsgange som introduktion til brugersegmenter og en kritisk tilgang til fysisk orienteret scenekunst. Her skal vi anmelde dans- og performanceforestillingen Skipet vol. 06 under Det Frie Felts Festival, et norsk gæstespil af De Utvalgte den 13. marts kl. 20 på Hofteatret, Christiansborg Ridebane
  • Muligheden for at se og anmelde forestillinger på nycirkusfestivalen Copenhagen Circus Arts Festival med feedback og diskussion.
  • Møde med nycirkuskunstnere til samtale og debat.
  • Deltagelse i festivalens workshops og lectures.


PROGRAM

Onsdag d. 13. marts kl. 16.00 – 19.00: Introduktion til kulturbrugersegmenter og analyse.
Afholdes på AFUK, Enghavevej 82 B, 2450 København.

kl. 20.00 se forestillingen Skipet af De Utvalgte (NO) på Hofteatret, varighed: 90 min., som skal anmeldes til specifikke kulturbrugersegmenter

Onsdag d. 20. marts kl. 17.00- 20.00 Gennemgang af anmeldelser.
Afholdes på AFUK, Enghavevej 82 B, 2450 København.

25. – 30. marts: Se og anmelde udvalgte forestillinger på Copenhagen Circus Arts Festival.
Deltage i samtale og debat med kunstnerne, og få feedback på anmeldelse (nærmere program følger).
Afholdes i Pakhus 11 dampfærgevej 2 2100 Kbh. Ø.

Undervisere:

Monna Dithmer
Anmelder af teater og dans på Politiken siden 1994, teaterredaktør 1995-2016, freelance anmelder fra 2016 og ekstern lektor, Performance Design, Roskilde Universitet, 2017.
Del af forskningsprojektet Højspændingsæstetik og etisk kvalitet i moderne mediekultur (Københavns Universitet, 2005-2008) og forskningsprojektet Urbanitet og Æstetik (Københavns Universitet 1993-95).
Mag.art. Litteraturvidenskab, Københavns Universitet
medlem af Årets Reumert-jury 1998- 2019 og medlem af Kulturministeriets Teaterudvalg 2008-10, der stod for visionsrapporten Veje til Udvikling. Derudover medforfatter på flere publikationer om performance og dans.

Rie Hammer
Redaktør, anmelder og skribent på scenekunstmediet ISCENE.dk.
Redaktør, anmelder og skribent på scenekunstmagasinet Teater1 (2011-2017). Anmelder og teaterjournalist på avisen Urban 2002-2006. Har afholdt kurser i anmelderi under CPH STAGE 2016.
Derudover jurymedlem af Årets Reumertjury og jurymedlem/bestyrelse for Foreningen af Danske teaterjournalister og del af Highlightudvalg på CPH STAGE 2018.
BA. i Film og medievidenskab/teatervidenskab, Københavns Universitet.

Målgruppe: teater- og dansebloggere, formidlere, studerende og skribenter med særlig interesse for fysisk baseret scenekunst.
Skrivekurset er et samarbejde mellem ISCENE, X-Act og Den Danske Scenekunstskoles Efter- og videreuddannelse og realiseres med støtte fra Bikubenfonden.

Seneste

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det...

Vi siger også ”ja tak” til større åbenhed og mere dialog

Denne kommentar er skrevet af udvalgsleder Gitta Malling, på...

★★★★☆☆ Familien Addams – visuelt overflødighedshorn i morbidt-charmerende musical 

Uhyggen er løs på den sjove måde på NørregadeTeatret...
Annonce
Annonce

★★★☆☆☆ The Dead Live On In Our Dreams – soloværk om identitet fremstår koncertant

I The Dead Live In Our Dreams mærker vi tydeligt, at der er meget på spil i de meditativt improviserede dansesekvenser. Men Hooman Sharifis...

★★★★☆☆ Amager Revyen – kærlig lokalkolorit og kæk kant i lagkagerevy 

Amager Revyen, der holder til på Teater Plays lille scene, er traditionel på en moderne måde, der ikke piver over wokeness, men omfavner de...

★★★★☆☆ Brøl – poetisk og forførende akrobatik

Cantabile 2 har tidligere haft succesfulde samarbejder med det prisvindende franske dansekompagni Libertivore. Brøl er blevet til gennem co-produktioner med flere aktører og havde...