Del

HjerteLyd
Se spilletider i Gellerup her
Se andre spillesteder her

350 babyer har allerede kravlet, pludret og oplevet babyoperaen HjerteLyd ved urpremieren på Godsbanen. Her kunne publikum for første gang opleve en danskproduceret babyopera i Danmark. Nu er forestillingen klar til turné og første stop er Gellerup i Aarhus.Nybagte forældre og bedsteforældre kan få en musikalsk oplevelse sammen med deres baby i operaen HjerteLyd, når Den Jyske Opera åbner døren til operaens sanselige univers. Babyernes egne lyde og børnenes fysiske aktivitet bliver en del af forestillingen sammen med en scenografi af bløde, glatte og pelsede overflader og en leg med lys og mørke.

Den Jyske Opera har ofte besøgt Gellerup med opera og senest har musiklegestuen Glad Baby – Glad Mor været et tilbud i Gellerup hele efteråret 2018 som optakt til HjerteLyd. Det er sket i samarbejde med Aarhus Kommune og lokale aktører i området og tanken bag projektet har været at gøre det let, attraktivt og overskueligt at deltage.

HjerteLyd af Den Jyske Opera. Foto: Kåre Viemose

Der kræves ingen danskkundskaber for at opleve operaen for babyer, og det meste af forestillingens sprog er leg med lyde og ord på forskellige sprog. På den måde bliver selve det kunstneriske udtryk brugt til at gøre dørtrinnet lidt lavere ind til operaens rum og samtidig bygge bro mellem familier med forskellige kulturelle baggrunde.

”At skabe en operaforestilling for de allermindste åbner fantastiske muligheder for at udvikle operaens format og udtryk til noget ganske særligt. Børn, der endnu ikke er begyndt at udtrykke sig sprogligt, oplever med hele kroppen og alle sanser vidt åbne”, fortæller børneoperaproducent Birgitte Holt Nielsen og fortsætter ”Den Jyske Opera har skabt en babyopera med et hold af kunstneriske kræfter med dansk og internationalt islæt, hvor alle involverede har mange års erfaring med opera for børn. I Danmark har ingen operainstitutioner før begivet sig ud i at skabe en ægte babyopera – en opera på de allermindste børns præmisser”.

HjerteLyd af Den Jyske Opera. Foto: Kåre Viemose

Bag babyoperaen HjerteLyd står komponist Sam Glazer og librettist og instruktør Zoë Palmer, som er internationalt anerkendt og prisbelønnet for deres babyoperaer. Tanja Bovin vender tilbage til Den Jyske Opera som scenograf, tidligere har vi oplevet hendes legende univers i den anmelderroste Volapyk (2008).

Babyoperaen HjerteLyd tilbydes gratis i Gellerup for alle.

Kilde: Pressemeddelelse

FAKTA
Billetter: Bestilles via Aarhus Kommunes Biblioteker her
Spilledage 21., 22. og 31. januar i samarbejde med Aarhus Kommune/Gellerup Bibliotek.

Opera for babyer 0-2 1⁄2 år.
Varighed 30 minutter og 15 minutters leg.
Premiere 11. januar 2019.
Danmarksturné se planen her
Komponist Sam Glazer
Librettist/instruktør Zoë Palmer
Scenograf Tanja Bovin
Sangere: Johanne Højlund og Leif Jone Ølberg
Musikere: Johanne Andersson og Kasper Hemmer Pihl

HjerteLyd opføres på turné rundt i Danmark og på GrowOP! Festival, Aarhus 19.-24. september 2019.