I denne uges anbefalinger skal vi en tur ned i førerbunkeren 48 timer før Adolf Hitlers selvmord, vi skal vende livets store og små spørgsmål i en satire over tidens selvhjælpslitteratur og så skal vi på en rejse ind i tyve børns fremtid.

Camille Clouds brevkasse

Måske har du hørt om Line Knutzon-figuren Camille Cloud og hendes berømte power-brevkasse. Camille Cloud har svaret på alt! Camille er tidens stemme og fremtidens håb, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født. Har du somme tider bare lyst til at kalde en fed kælling for en fed kælling? Er du gammel, og har du glemt at tænke over, hvordan du skal betale for din egen begravelse? Har du nogensinde kigget på dit eget spejlbillede og fået lidt for mange sommerfugle i maven? Er du bange for jordens overbefolkning? Er du en kvinde på 50, der ligner en kvinde på 50? Er du vred over, at du er vred? Er du ufødt?

Camille Clouds brevkasse, Mungo Park, Allerød, 18. januar – 13. februar. Læs mere her

Camille Clouds brevkasse på Mungo Park Allerød 2019. Foto: Mungo Park

Treffpunkt Speech(less)

Oplev nytårstaler som du aldrig har oplevet dem før. En tysk danser inviterer tre kollegaer fra Cypern, Sverige og Danmark til at danse til rytmen af Angela Merkels nytårstale. De tre kollegaer tilbyder deres nations nytårstaler til gengæld. Vurdér selv om dansernes modersmål afslører sig igennem deres bevægelser.

Treffpunkt Speech(less), Bådteatret, København, 19. – 23. januar. Læs mere her

Treffpunkt Speech(less) på Bådteatret 2019. Foto: Annika KompArt

Vort mismods vinter

Mød Adolf Hitler 48 timer før hans selvmord i førerbunkeren ti meter under jorden. Han taler til os, gør rede for sit verdenssyn, fortæller os, hvorfor han gjorde, som han gjorde, men han taler også direkte ind i vores tid. Fortid og nutid mødes i en undersøgelse af, hvordan magt virker og manipulerer, hvordan ondskab bliver til og kan se ud. Hvordan tager man skridtet fra at tale hadefuldt om andre til at slå dem ihjel? Og hvor langt er det skridt egentlig?

Vort mismods vinter, Husets Teater, København, 19. januar – 9. februar. Læs mere her

Vort mismods vinter
Vort mismods vinter af AKUT360. Foto: Henrik Ohsten Rasmussen

Mod alle odds

”Jeg bliver kun 42. Jeg dør i 2046, hvor jeg omkommer i et færdselsuheld. Jeg anklager ingen for, at forholdene bliver, som de bliver. Vi kommer til at tilpasse os og opleve forfærdelige og skønne ting, I slet ikke kan drømme om,” siger en lille dreng. Teatret Fix&Foxy står bag denne forestilling om fremtiden. Ikke en science fiction-fremtid, men om de liv, vores børn kommer til at leve. Tyve børn iscenesætter deres fremtid – som den kommer til at se ud ifølge statistikkerne, med udgangspunkt i deres nuværende sociale situation. Med udgangspunkt i tyve konkrete børn og deres baggrund vil Fix&Foxy forsøge at fremskrive tyve kommende liv så videnskabeligt som muligt.

Mod alle odds, Betty Nansen Teatret, Frederiksberg, 19. januar – 2. februar. Læs mere her