Del

“En fryd for sanserne” lover en af ugens udvalgte forestillinger, en anden lader publikum komme helt ind på livet af en ung pige i de sidste minutter, før hun begår selvmord, mens en tredje tager publikum med i en verden af blindhed og en fjerde giver børn en dramatisk fortælling med fængende dukker fra det gamle Midgård. Kort sagt er der her fire bud til endnu en weekend med spændende og fabulerende scenekunst i alskens genrer.

A land where no dragons hide – and I want bright shivering lights in it

“En fryd for sanserne, rumskib og bluetooth.” Sådan beskriver danser Sara Gebran selv den aktuelle performance A land where no dragons hide – and I want bright shivering lights in it. Der er uden tvivl en særlig oplevelse i vente, når der indbydes til et univers, hvor “Kløfter er rum mellem rum, en form for venteværelser, rum der udgør det formløse, rum for latent beboelse, rum for fiktion, hvor drømme kan gå i opfyldelse, som åbner os for det indre, som er intet mindre end det ydre. En invitation ind i intime sfærer, til sensualitet, til de verdener der ligger gemt i bevidsthedens uberørte kamre, til det ubevidste og til drømmene, som åbner sig for den opmærksomme tilskuer. En risikofyldt begivenhed, der bringer publikum tæt på en privat krop. En relation hvorfra der antydes alternative tilgange til det at løfte i flok. Dette er etableringen af et selv. Et ikke-identitetsbærende selv, der bliver offentlig, en Anden, fremmed.”

A land where no dragons hide – and I want bright shivering lights in it, Koncertkirken, København, 22. – 27. januar. Læs mere her

16:29

Mere end tusind mennesker kigger med tirsdag den 10. maj 2016 klokken 16:29, da 18-årige Océane hopper ud foran et tog og live-streamer sit selvmord. Inden hun hopper har Océane meget på hjerte. Hun beskriver ensomhed og afmagt i et nøgternt og brutalt sprog, som kun en 18-årig pige er i stand til. Live-transmissionen slutter, da en ambulancefører tager telefonen op fra sporet og trykker på sluk. Océane er død. Nu er begivenheden sat på scenen, i forestillingen 16:29, der dramatiserer den virkelige fortælling om en ung piges selvmord og en hel generations reaktion herpå.

16:29, Teater Momentum, Odense, 24. januar – 20. februar. Læs mere her

Dit blik mit syn

Tag med på en rejse til en ukendt verden, hvor alt er mørkt. En mytisk, mystisk og fragmenteret fortælling om et liv i mørke, om oraklet Cassandra, Tommelise og muldvarpen, heste, Harzen og Lars von Trier. Fire dramatikere har frit fortolket Glad Teaters blinde ensembleskuespiller Anna Sophie Lübecks personlige oplevelser, indlevelser, håb og drømme. Forestillingen tager publikum i hånden gennem barndommens fantasier, ungdommens længsler og voksenlivets realiteter. En øjenåbnende tour de force, længere og længere ind i det dybeste, dybeste mørke. Og i mørket ser vi alle ens.

Dit blik mit syn, Warehouse9, København, 26. januar – 9. februar. Læs mere her

Frostbrødre

Oplev sagndramaet om de nordiske guders sidste dage og om nordboerne, der troede på dem i en forestilling med stor scenografi, smukke effekter og livagtige dukker lavet af den Reumert-vindende dukkemager, Rolf Søborg Hansen. Nye vinde blæser under en epokegørende brydningstid, hvor tro og værdier opløses og forandres. Frostbrødre stråler med nordlysets kraft og stiller de eviggyldige spørgsmål om, hvad meningen med livet er i menneskenes verden – Midgård.

Frostbrødre, Teatret Zeppelin, København, 26. januar – 22. marts. Læs mere her