Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

Her er modtagerne af Scenekunstens Priser i Aarhus

Scenekunstens Priser blev den 25. januar 2019 uddelt ved Performing Arts Platforms Scenekunstneriske Nytårskur. Her løb Den Jyske Opera med prisen for Årets Forestilling, mens scenekunstens ærespris gik til The GENDERhouse Festival.

Tre aarhusianske forestillinger var nomineret til prisen, men det blev Den Jyske Operas opsætning af Passageren – instrueret af Philipp Kochheim, som publikum valgte som vinder af prisen Årets Forestilling.

Juryen for Scenekunstens Priser havde indstillet tre forestillinger til publikumsafstemningen, der udover Passageren var En Spøgelseshistorie af Teaterhuset Filuren og Den Grønlandske Mand af Teater freezeProductions & Grønlands Nationalteater.

I sin motivation for nomineringen af Passageren skrev juryen blandt andet: ”Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczyslaw Weinberg. Operaen kræver, at man følger med i det konglomerat af informationer, stemninger, sprog og ikke mindst fortielser, som væves sikkert sammen til en fortælling, der fængsler fra ouverturens første tone til sangernes sidste konfrontation på scenen.”

Årets Applaus 2018 – scenekunstens ærespris – gik til Andreas Constantinou (HIMHERANDIT Productions) for The GENDERhouse Festival. Juryens begrundelse lød blandt andet:

”The GENDERhouse Festival med Andreas Constantinou som primus motor gjorde Aarhus pink sidste efterår og satte byen på det kunstneriske land- og verdenskort som en by, der kan rumme – og rummer – queer kunst og scenekunst af og med kunstnere, som vover at gå nye veje … … festivalen bragte også mange af byens kulturinstitutioner sammen i et samarbejde for at løfte byen i en hyldest af rummelighed, forskellighed og væren i alle regnbuens farver. På den måde skabte The GENDERhouse Festival rammen for, at kunstinstitutionerne kunne sende et samlet signal om, hvad kunst kan i samfundsdebatten …”

Scenekunstens Priser 2019
Andreas Constantinou modtog Årets Applaus 2018. Foto: Jens Ravn

Endelig blev en ny pris uddelt – nemlig Årets Pinspot, der gives som en anerkendelse – og den blev i år givet til Scenekunsthus Aarhus. Personerne bag Scenekunsthus Aarhus insisterede på, at der var et behov for et hus, hvor byens og oplandets vækstlag indenfor scenekunst kunne arbejde med sine ideer. I marts 2018 åbnede Scenekunsthus Aarhus i Knudrisgade, og er i dag er et aktivt hus, der præsenterer forestillinger, visninger, fester, workshops og meget mere.

Priserne blev uddelt i forbindelse med afholdelse af årets ”Scenekunstnerisk Nytårskur” ved Performing Arts Platform.

Det er Performing Arts Platform, der står for uddeling af Scenekunstens Priser. Performing Arts Platform har til at vurdere og nominere forestillinger samt udpege modtageren af Årets Applaus og Årets Pinspot nedsat en jury, som aktuelt består af:

Astrid Guldhammer: Børnekulturkonsulent v/ Børnekulturhuset, Aarhus.
Dorthe Hansen Carlsen: Skuespiller, instruktør og performancetræner
Erik Farmann: Journalist, lektor og kulturkonsulent.
Mette Rønne: Skuespiller, teaterleder og kulturentreprenør
Jakob D. A. Nicolaisen: Journalist, kommunikationsrådgiver, J-DAN Kommunikation

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en del af programmet for CPH Stage 2024. I år er temaet Scenekunstens fremtid og mødet...