Del

Olga Ravns litterære virke spænder bredt fra digtsamlinger over romaner og nu debuterer hun som lyddramatiker med sit allerførste hørespil. Det sker med AKT1 live på Johan Borups Højskole den 19. februar.

Det er AKT1’s kunstneriske leder, Niels Erling, der instruerer Olga Ravns første hørespil, monologen Kittys had, der handler om had mellem kvinder i et miljø præget af overgreb og grænseoverskridende mænd.

»Kittys had er en ufatteligt stærk tekst,« siger Niels Erling: »Vi hører mange vigtige vidnesbyrd i disse tider, og Olgas monolog er ud over at være en vigtig understregning af vidnesbyrdets væsentlighed også en skarp refleksion over både erindringens og hadets væsen.«

I lydscenografi af Fine Glindvad fra den elektroniske trio Chinah vil skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen, der for nyligt blev rost for sin præstation i Christina Hagens monolog Med mig selv i mine egne arme på Østerbro Teater, give stemme til Ravns rasende ordstrøm (Læs interview med Ida Cæcilie Rasmussen her).

Emma Holten fortsætter debatten

AKT1 har inviteret den feministiske debattør Emma Holten til at moderere en samtale mellem Olga Ravn og Niels Erling for at diskutere arbejdet med at skrive og “iradiosætte” Kittys had og for at sætte tekstens temaer i spil med den feministiske bevægelses situation. For Holten, der også har skrevet forordet til en AKT1-antologi, hvor Olga Ravns tekst optræder, rummer Kittys had et slags klarsyn om forholdet mellem det personlige og det politiske; den handler om »dem, der ser, hvad der sker.«

Dansk økonomi som svensk poesi

I tilgift til Kittys had optager AKT1 også den svenske digter Ida Börjels debut som lyddramatiker. Börjel, der går konceptuelt til værks, har besluttet at lade sit hørespil udspille sig i Danmark; eller mere specifikt i den danske økonomi. Ellen Hillingsø, Sarah Boberg og Christiane Gjellerup Koch medvirker i Opsving (dansk økonomi), der forvandler overskrifter om Danmarks BNP, hvidvasksager og finansielle transaktioner til poesi.

Om arrangementet

Olga Ravns og Ida Börjels hørespil bliver optaget live for publikum og udgives herefter som podcast. Manuskripterne udgives desuden i en antologi med forord af Emma Holten i samarbejde med Forlaget Kronstork, som bliver uddelt gratis til arrangementet som en del af billetprisen.

Læs mere og køb billet her

Kilde: Pressemeddelelse

FAKTA

AKT1 er Danmarks lydteater og producerer ny dansk og nordisk radiodramatik med debuterende radiodramatikere.