Populært lige nu

★★★★☆☆ Ragnarok – formidable artister og stemningsskabende musik

Traditionen tro spiller Det Kongelige Teater denne sommer årets store familieforestilling under åben himmel i Ulvedalene i Dyrehaven nord for København. Kim Fupz Aakeson...

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...
Annoncespot_imgspot_img

Stærk duo i spidsen for Dansehallerne

Den 1. maj 2019 tiltræder Dansehallernes nyudnævnte direktør og nye bestyrelsesformand.

Dansehallerne har en unik profil, der har fokus på den nye koreografiske scenekunsts rolle i samfundet og kunstens møde med borgerne. Nu er der underskrevet kontrakt med Dansehallernes nye direktør, der skal virkeliggøre Dansehallernes ambitiøse fremtidsplan.

Det bliver svenske Danjel Andersson, der dedikeret bærer faklen videre og fortsætter planlægningen med at føre Dansehallerne ind i nyt fremtidigt hus med egne scener.

Enormt potentiale

Danjel Andersson kommer direkte fra en stilling som chef for MDT, en scene for dans og koreografi i Stockholm, hvor han har været siden 2010. Danjel Andersson er fil.mag. i Teater- og Litteraturvidenskab og har en baggrund som blandt andet redaktør, kritiker, dramaturg og festivalarrangør. Om sin nye rolle som direktør for Dansehallerne udtaler Danjel Andersson:

”Jeg ser en enorm potentiel kraft indenfor dans og koreografi i Danmark. Jeg har arbejdet med international scenekunst i mange år nu og har udviklet en sensitivitet overfor potentiale. Nu tiltræder jeg på det bedst mulige tidspunkt. Dansehallerne står overfor en ekspansiv fase med et nyt hus, og med det udvidede forpligtelser og opgaver. Jeg er her for at styrke og forfine den proces. I Dansehallerne bliver co-produktion et nøgleord. Den danske scene skal blive stærkere og mere nærværende internationalt. Produktionerne skal nå flere, spille mere. Jeg er ydmygt beæret over tilliden, der ligger bag denne udnævnelse”.

Danjel Andersson har tidligere været i en lignende rolle, som den han nu skal løfte som ny direktør for Dansehallerne. Han overtog lederskabet af Moderna Dansteatern i 2010, hvor organisationen havde været ”hjemløs” i to år. Han har siden støbt den om til den internationale platform, som MDT er i dag, med over 80 pct. belægning og et stærkt internationalt program og netværk. I 2017 blev Danjel Andersson tildelt Stockholm Stads hæderspris i kategorien “Scenekunst” for sit arbejde med MDT og internationaliseringen af Stockholms dansescene.

Bestyrelsesformand med forkærlighed for innovative og kreative miljøer

Samtidig med at Dansehallernes nye direktør tiltræder, har Kulturministeriet også udpeget en ny bestyrelsesformand for Dansehallerne. Det bliver advokat Pernille Backhausen, der afløser den nuværende formand Mikkel Harder Munck-Hansen. Mikkel har siddet på posten i to perioder og været med til at løfte Dansehallerne ind i en ny æra.

Pernille Backhausen er partner, advokat og bestyrelsesformand hos SIRIUS advokater, som hun var med til at grundlægge i 2006. Hun har speciale indenfor arbejds- og ansættelsesret, offentlig ret, miljøret og planret. Samtidig har hun fokus på sin branches rolle i samfundet og er optaget af arbejdsområder, hvor hun kan gøre en forskel, og hvor der er åbenhed for fornyelse. Pernilles styrke er kombinationen af menneskelig forståelse, jura, økonomisk tæft og en forkærlighed for innovative og kreative miljøer. Pernille Backhausen knytter disse ord til sin nye post som bestyrelsesformand:

“Det er en stor glæde at få lov til at blive formand for Dansehallerne på så strategisk vigtigt et tidspunkt. Der er lagt ambitiøse skinner ud, og nu skal vi i fællesskab fortsætte det gode arbejde med at præsentere udfordrende og stimulerende kunstneriske projekter til et bredt og mangefacetteret publikum. Med en ny stærk kunstnerisk direktør og en veletableret organisation vil vi fortsætte arbejdet med at præsentere rundt om i hele landet. Jeg håber, at jeg med mine tidligere erfaringer fra det kunstneriske og kulturelle virke både i bestyrelser og som advokat kan komplementere holdet med stærke faglige kompetencer”.

Pernille Backhausen og Danjel Andersson tiltræder begge deres nye poster i Dansehallerne den 1. maj 2019 og bliver en stærk duo, der sammen vil tegne fremtiden for Dansehallerne.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...
Annonce
Annonce

Dansk bidrag til verdens største festival for scenografi

Teamet er Rare, når verdens største tilbagevendende begivenhed inden for scenografi, Prague Quadrennial, i år afvikles for 15. gang. Festivalen, der afholdes hvert fjerde år,...

39 scenekunstnere modtager arbejdslegater fra Statens Kunstfond

Ud fra en pulje med 202 ansøgere har Statens Kunstfond udvalgt 39 scenekunstnere, der tildeles arbejdslegater på mellem 50 - 200.000 kr. Denne gang...

★★★★☆☆ Hæv alle pengene! – poetisk angreb på kapitalismens tankefængsel

Hæv alle pengene! af DYVEKES FREMTID er et originalt bud på den kapitalismekritik, som fylder mere og mere på scenerne. I denne vækstlagsproduktion på...