Del

Lazarus
Premiere 30. august 2019
Aarhus Teater

Aarhus Teater og Aarhus Festuge bygger bro – igen – og David Bowie leverer musikken. Aarhus Festuge afholder for anden gang den officielle åbning af byens fest i Hack Kampmanns smukke hus, og Aarhus Teater leverer det kunstneriske indhold med Danmarkspremieren på David Bowie-musicalen LAZARUS. Festugens gallaåbning 2019 finder sted fredag 30. august.

Sidste år med Bridging-tema

2019 er tredje og sidste år Aarhus Festuge har temaet ’Bridging’, hvor der på tværs af kunstarter vil blive bygget bro mellem bydele, alder, viden, interesser, genrer og oplevelser. Med gallaåbningen og LAZARUS bygges der samtidig bro for anden gang mellem to af byens markante kuturinstitutioner. Aarhus Festuge og Aarhus Teater samarbejdede også om gallafestugeåbningen i 2017 med den Reumertvindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på.

Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge fortæller:

“Det synes helt oplagt, at vi tager hul på det sidste år med ’Bridging’ samme sted, som vi indledte det hele i 2017. ’Bridging’ handler ikke kun om at skabe nye forbindelser, men også at styrke og udvikle dem, der var der i forvejen. Det gør vi på bedste vis i år med en tankevækkende og musikalsk teateroplevelse i byens smukke teater, og vi glæder os over endnu et forrygende samarbejde.”

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater fortsætter:

“Vi har længe haft en drøm om at lave en musikforestilling med Bowies ikoniske sange. Den drøm går nu i opfyldelse med Danmarkspremieren på musicalen Lazarus, som vi producerer sammen med Det Kgl. Teater. At Aarhus Festuge så ovenikøbet har valgt atter at henlægge den officielle åbning af byens fest på Aarhus Teater med åbningsforestillingen Lazarus gør mig bare ekstra glad og stolt.”

En af Bowies sidste gaver til fansene

David Bowie døde af kræft i 2016 kun to dage efter udgivelsen af sit album Black Star. Videoen med nummeret Lazarus blev delt over hele verden: ”Look up here, I’m in heaven,” sang han, mens han greb ud efter verden fra sit dødsleje.

Det var Bowies bevægende jordiske exit, men hans reelle testamente er den overlegent originale musikforestilling Lazarus.

Poetisk science fiction som bog, film og musical

I Lazarus ankommer Thomas Newton til jorden. Han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin og discount-tv, sex og medicinal-forsøg. Lazarus bygger videre på bogen The Man Who Fell To Earth af Walter Tevis, der i 1976 blev filmatiseret med David Bowie i rollen som Thomas Newton.

18 Bowie-numre og liveband på scenen

Teatret byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som Changes, Heroes, This Is Not America, Life on Mars og svanesangen Lazarus. Anmelderne i New York og London var enige: “Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.”

Gallaåbning af Aarhus Festuge med Lazarus på Aarhus Teater Store Scene.
Billetsalget til 'Lazarus' åbner i dag.
Lazarus er en coproduktion med Det Kgl. Teater, som opfører forestillingen i foråret 2020.
Forestillingen produceres i samarbejde med Mikkel Rønnow efter aftale med Robert Fox og Jones / Tintoretto Entertainment og The New York Theatre Workshop.