Så nærmer weekenden sig, og der er masser af scenekunst, som kan opleves i hele landet. Børne-unge teatret ZeBU har fået renoveret deres teatersal og foyer og det ’nye’ hus kan nu opleves med åbningsforestillingen Atlas. Aaben dans i Roskilde udfordrer synssansen, når de optræder i mørke, og Det Kongelige Teater har fået et nyt hold på scenen i genopsætningen af Staffan Valdemar Holms fortolkning af Frøken Julie. Mens du i Aarhus kan se den internationalt prisnominerede børneforestilling I natten lys.

FasteLarm

Tag familien med til en gedigen fastelavnsfest med tøndeslagning, musik og bevægelse, når DYNAMO Workspace inviterer børn, unge og deres voksne til en vild (sving)tur i Odenses nycirkushus. Her holder de en fastelavnsfest med koncerter, nycirkusforestillinger, totalteater, cirkus-workshops og kreative værksteder for alle. Der vil blandt andet være et ‘smadder-køkken’ og ‘maske-værksted’. Så find kostumerne frem og træn tøndeslagnings-musklen, inden det går løs denne fastelavnssøndag!

FasteLarm, 3. marts kl. 11.30, på DYNAMO Workspace, Odense. Læs mere på dynamoworkspace.dk

Dynamo holder FasteLarm søndag den 3. marts. Pressefoto

Atlas

I ZeBUs forestilling Atlas kan du komme med på en dramatisk, billedmættet og musikalsk rejse til alverdens afsidesliggende øer. Mød den ensomme polarforsker, fortvivlede skattejægere og efterladte slaver, og hør om uddøde dyr og vandrende bjerge. Folkene bag lover at tage dig med rundt i verdens afkroge, så vi kan blive klogere på os selv og finde ud af, om vi selv er ved at blive til afsidesliggende øer, der uden virkelig kontakt, og uden mod og vilje til at forholde os til den daglige strøm af nyheder om krig, klimakatastrofer, plasticaffald og fremmedhad.

Atlas, 3. – 17. marts, ZeBU, København, aldersgruppe: fra 10 år. Læs mere her

Atlas over afsidesliggende øer. Pressefoto

Frøken Julie

Nåede du ikke at opleve sidste års anmelderroste, rystende drama om det erotiske spil, der får fatale konsekvenser? Det er naturligvis klassikeren Frøken Julie, der er tale om, og nu har du muligheden på Det Kongelige Teaters Store Scene. Her møder den herskende klasse underklassen, når Frøken Julie lader sig forføre af tjeneren Jean i Strindbergs stykke, der stiller stadigt aktuelle spørgsmål om klasse, køn, sex og magt. Lad midsommerfesten begynde…

Frøken Julie, 2.- 29. marts, Det Kgl. Teater, Store Scene, Anbefales fra 15 år. Læs mere her

Frk. Julie på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther

Med hånden på hjertet

Nu kan du opleve en danseperformance i mørke! Men hvad sker der egentlig, når vi udfordres på synssansen? Det kan du blive klogere på denne weekend, hvor Aaben Dans byder indenfor til en performance, der måske kan hjælpe os til at forstå vores egen tid lidt bedre. Som de selv skriver, er forestillingens “mørke et billede på vores tid, hvor vi forsøger at navigere i et grænseløst rum. Hvor tidligere tiders pejlemærker ikke længere gælder. Hvor lande forsvinder, nationale grænser både nedbrydes og forstærkes, økonomiske og sociale strukturer forskydes, værdier skrider og mennesker flytter sig.” Tag en ven under armen og gå på jagt efter nye svar i mørket.

MED HÅNDEN PÅ HJERTET, 1.-15. marts, Aaben Dans i Roskilde. Læs mere her

Med hånden på hjertet, Aaben Dans i Roskilde. Foto: Per Morten Abrahamsen

I nattens lys

Den internationalt prisbelønnede børneteaterforestilling I nattens lys kan nu opleves i Aarhus. Det er en sansemættet fortælling for de helt små i alderen 3- 6 år, og her kan de komme med den lune Hr. Nat på en forunderlig rejse gennem lysende stjerner og dansende mønstre.

I nattens lys, Teater Refleksion, Aarhus, d. 23. – 26. februar. Aldersgruppe: 3-6 år. Læs mere her

I nattens lys. Teater Refleksion. Foto: Bo Amstrup