Del

Talkin' 'bout my generation
4. 7. og 10. marts

Går du rundt med en spirende oprører i maven, eller er du en del af generation Y, som hellere vil realisere sig selv bag skærmen med en latte i hånden?

I den seks timer lange performance Talkin’ ‘bout my generation vil kunstkollektivet FAMILIEN gå i nærkamp med generation Y og undersøge oprøret. For folkene bag den eksperimenterende performance mener, at generation Y, i jagten på det perfekte insta-moment, har glemt at gøre oprør – Men hvad skal der gøres oprør mod og hvordan?

Bag forestillingen står skuespillerne Rosa Sand og Mikkel Trier Rygaard, der sætter seks personer i stævne i tre eksperimenterende teateroplevelser. Begge er de fra generation Y og sammen har de sat sig for at finde ud af, hvordan et oprør kan se ud her 50 år efter ungdomsoprøret. Det udmunder hver aften i en helt unik TALK i en såkaldt long duration performance, der ikke forløber efter et fast manuskript, men skabes på stedet sammen med publikum. En eksperimenterende teaterform, hvor selve performancen varer ca. 6 timer, og hvor der vil være en lettere forplejning undervejs.

Publikum vil kunne opleve oprøret i sin fulde længde eller frit gå til og fra undervejs i omgivelserne på Ku.BE, Nikolaj Kunsthal eller på Christiania. Folkene bag anbefaler dog, at publikum kommer kl. 18. og ser, når det hele skydes i gang.

Hvem er genration Y?

Den kropsfikserede og dog kropsforskrækkede generation Y har travlt med at realisere sig selv og har glemt at gøre oprør, mener Rosa Sand. “De vil hellere demonstrere for klima og flygtninge gemt bag iPhone-skærmen, men kan de overhovedet finde ud af at gøre oprør eller lider de af virkelighedsapati i jagten på det næste like? Er de virkelig for selvcentrerede og egocentriske til at tage kampen op?”, spørger initiativtagerne bag forestillingen.

Hvordan ville et oprør se ud her i 2019?

Rosa Sand og Mikkel Trier Rygaard håber, at performancen vil få generationen til at tænke over nogle af de kampe, generationen bør tage sammen.

”I årevis har jeg været træt af min generation. Af mig selv. Hvorfor vi ikke gjorde oprør. Hvorfor jeg ikke gjorde. Hvorfor vi var så selvoptagede. Så apatiske, når der stadig er så meget at kæmpe for. Min generation i en nøddeskal. Det er for dårligt. Men jeg savner også kærlighed i hele denne her diskussion ”, fortæller idémageren og skuespiller Rosa Sand, der nu sammen med kollegaen Mikkel Trier Rygård har samlet et hold. De vil sammen undersøge, hvad der skal til for at gøre oprør i 2019.

Performancen er et gæstespil af kunstkollektivet FAMILIEN

4. marts 2019 kl. 18 i Nikolaj Kunsthal
7. marts 2019 kl. 18 i KU.BE
10. marts 2019 kl. 18 på Christiania

Læs mere her