Del

Er dit ægteskab en stor falliterklæring? Hvem er morfar? Hvad kan du holde hemmeligt for din bedste ven, og hvordan lever man med cancer? Det er blot et lille udpluk af de mange fængende tematikker, som teatret griber fat i henover ugen. Her er levende fortællinger i alskens formater og for alle aldersgrupper. Rigtig god fornøjelse.

MorfarMORFARmorfar

Nu har du mulighed for at se – eller gense – Limfjordsteatrets gribende og musikalske komedie om morfar, som gæstespiller på Riddersalen i København henover weekenden.

I forestillingen fortæller tre børnebørn om deres meget forskellige morfædre. Der er ham, der fortæller røverhistorier og gemmer pengesedler i bøgerne, fordi man ikke kan stole på banken. Der er elskelige, helt almindelige morfar, der bare gør lidt underlige ting, fordi han er ved at blive gammel. Og så er der ham, der har så store hemmeligheder, at man kan dø af dem – og det er altså rigtig

En musikalsk komedie af Limfjordsteatret for de 8-13-årige. morfarMORFARmorfar, Riddersalen, 28.-31.marts. Læs mere her

TO

Hvilke ting vil man holde skjult for selv for sin eneste ven? TO er en intens ungdomsfortælling, der tør tage livtag med ungdommens store spørgsmål og gå i kødet på temaer om drifter, sex og venskab.
Bag forestillingen står dramatiker Pia Marcussen, der de seneste år har imponeret med en række prisvindende ungdomsforestillinger blandt andet 4EVER, der vandt en Reumert for årets børne/-ungdomsforestilling.

Læs mere om tankerne bag Opgang2 her: Teatret skal møde de unge der, hvor de er

TO, Stiklingen, Aarhus Teater, 19.-30. marts 2019. Af Aarhus Teater og Opgang2 Turnéteater. Læs mere her

Ungdomsforestillingen To af Opgang 2 bruger både rap og opera til at fortælle om ungdomslivets drama. Foto: Ditte Chemnitz

Vi Åbner Munden – Og hører sammen

Performancekoncert med protestsang og lyst til forandring. Det er, hvad du kan opleve på det altid spændende Warehouse9, hvor en kunstner i forsøget på at genfinde sin barndoms gejst og ukuelige tro på, at vi sammen kan forandre verden, beslutter sig for at skrive et utopisk principprogram- med nye protestsange og melodier i en inderlig performancekoncert.

Vi Åbner Munden – Og hører sammen, Warehouse9, København, 26.-31. marts 2019.

En lille smule ubehag

”Jeg sagde det ikke til nogen, ikke engang til min hustru igennem 20 år. Det er det dummeste øjeblik i min ægteskabelige karriere, og tro mig – dem har der været mange af.” En 55-årig professor får konstateret cancer, og her starter forestillingen om… prostatakræft! Forestillingen er skrevet af den prisbelønnede amerikanske dramatiker Jeff Metcalf, der i et humoristisk og følsomt drama fortæller om sin egen rejse gennem kræften.

En lille smule ubehag, Teatret Svalegangen, Aarhus 23. marts – 13. april. Læs mere her

Mixdouble

Mixdouble er en ægte feel bad komedie om pinlige parforhold, hvor drømmene kvæles i hverdagsproblemer. Forestillingen havde premiere på Det Kongelige Teater i februar og kan i weekenden opleves i Aalborg og Hjørring. I Mixdouble inviteres publikum med ind i den lokale sportshal, hvor to ægtepar i årevis har tæsket løs på hinanden med fjerbolde, kærlighedserklæringer og højlydte skænderier. Blev deres liv som de ville? Giftede de sig med den rigtige? Er det for sent at få børn? Og hvorfor lige badminton?

Mixdouble, en forestilling af Det Kgl. Teater, spiller i Aalborg 29. marts 2019, Hjørring 30. marts 2019. Læs mere og se turnéplan her

Mixdouble er på turné i hele landet. Foto: Camilla Winther