Del

Extended fall to humanity
Ringkøbing-skjern: 1.-3. april
Helsingør, Click festival: 18.-19. maj
København, CPH stage d. 28 maj.

Det handler om dig, din kommune og dit rådhus – og så en masse teknik. Når gruppen recoil performance group denne gang rigger an, er det i lokale rådhuse rundt i landet, hvor de med 3D-lydteknik og 20 m3 skum-kuber forvandler byens fortællinger til en forestillingen, hvor du selv er med.

Extended Falls to Humanity er titlen, hvor historien tager udgangspunkt i kommunens borgeres drømme, håb, frygt og fremtidsvisioner.

Som reseach til forestillingen besøgte recoil performance group Ringkøbing-Skjern kommunen, og fik borgerne til at berette om deres liv, drømme og tanker om en fælles fremtid, hvilket har resulteret i en koreografisk, visuel og musikalsk oplevelse af den enkeltes og kollektivets tilstedeværelse i det politiske rum. Og når der står, at publikum selv er med, skal det forstås helt bogstaveligt. På rådhuset inviteres man til at deltage i forskellige aktiviteter. Man har bl.a. mulighed for at lægge sig i det bløde skum og komme på en lydrejse via 3D-lyd i de særlige høretelefoner, som bruges i forestillingen, og som afslutning er der desuden mulighed for at være med i en time langt ’silent disco’-event.

Spørger man koreografen og forestillingens skaber Tina Tarpgaard, hvorfor vi skal opleve denne forestilling, fortæller hun:

”Jeg er interesseret i, hvordan vi som mennesker håndterer forskellighed. Forskel i holdninger, forskel i interesser og forskellighed i, hvad vi synes, der er vigtigt. Meget af det kommer jo til udtryk igennem politik. Derfor har vi valgt at spille forestillingen på rådhuset i den kommune, som forestillingen handler om”, siger Tina og fortsætter:

”Vi lever i en tid, hvor algoritmer og sociale medier er med til at fremprovokere mere ekstreme holdninger, og hvor tonen er meget hård. Det gør noget ved os som mennesker og den måde, hvorpå vi navigerer i vores demokrati. Med Extended Falls to Humanity ønsker jeg at sætte
fokus på det fysiske møde mellem mennesker, både mennesket som individ, og de grupperinger vi jo også er inddelt i,” siger Tina, som selv er opvokset i Ringkøbing-Skjern Kommunne, hvor forestillingen har premiere. Derefter rejser den til både Helsingør rådhus, under Click festival, og til Københavns rådhus under CPH Stage.

Extended Falls to Humanity. Foto: Søren Meisner

Læs mere her: Extended fall to humanity

Spilletider:
Ringkøbing-skjern: 1.-3. april
Helsingør, Click festival: 18.-19. maj
København, CPH stage d. 28 maj.