Del

TÊTE
EIGHTEEN Gallery
5. - 27. apr 2019

Nu kan du – og kun én tilskuer af gangen – komme med til en unik koncert, som holdes i en miniaturekoncertsal skabt i træ og udformet som kunstnerens eget hoved. Det er den prisvindende komponist Louise Alenius, der er aktuel med en gigantisk musik-installation, som består af et 3,5 m højt, og 3 tons tungt, hult træhoved bygget op omkring det nye musikalske værk TÊTE.

Værket er på en gang sart og sært og kan umuligt tilpasses de eksisterende musikformater. Det kræver et særligt rum, og derfor har Louise skabt denne kuriøse og smukke koncertsal lavet for én publikummer ad gangen. Først når man er kravlet helt ind i værket, kan man lytte uforstyrret – og det kræver Louise af sit publikum. De skal ikke høre, de skal lytte.

Louise Alenius. Foto: Sascha Oda

Louise Alenius har tidligere modtaget flere musikpriser og Reumertnomineringer for sine radikale og innovative værker og fortæller selv:  

”Med TÊTE har jeg forsøgt at skabe et sted, hvor publikum skal kravle helt ind i en idé, som den blomstrer inde i hovedet på kunstneren inden den bliver ’udgivet’. Idéer er flygtige, og vi skal giver os tid til at undersøge og dyrke dem i deres rene, uspolerede form inden vi tilpasser dem de eksisterende fællesformater. Ideer forsvinder så hurtigt igen, hvis ikke vi ”værner om dem”, og giver os tid til at være i dem. Jeg har skabt hovedet som en slags ’beskyttelsesrum for idéer’ – både mine egne og andres. Idéen til Tête opstod i forbindelse med mine præindspillede ’Etuder’ som spiller derinde til min soloudstilling. Musikken kræver et særligt rum og ideen til TÊTE opstod. Hovedet er en skal. Der fleksibelt, kan åbnes, flyttes og ændres, så også udtrykket og lyden ændres. Det er mit ønske er at involvere andre kunstnere og deres idéer og på den måde skabe et levende rum for utilpassede idéer med særlige behov,” fortæller Alenius.

Louise Alenius’ lydværk TÊTE. Pressefoto

TÊTE introduceres på EIGHTEEN Gallery i dag d. 5. april i forbindelse med Alenius’ første soloudstilling. 

Læs mere her