Del

For første gang i Danmark kan du nu opleve 36 af samtidskunstens mest ikoniske performances, der også er for børn. Det sker i påsken når Københavns internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary forvandles til en kæmpe kunstscene.

Påskens performanceprogram indledes med to opførelser af den 60 minutter lange performance Sounds Like Catastrophes af Eva Meyer-Keller og Sybille Müller. Børn og unge hører dagligt om katastrofer, stigende temperaturer, klimaflygtninge og mangel på fødevarer i medierne. Mange strejker for at få sat fokus på og tempoet op i kampen for et bedre klima. De er trætte af voksne, der ikke vil se realiteterne i øjnene. Sounds Like Catastrophes sætter billeder og lyd på prognoserne. Seks børn på 10-12 år har diskuteret katastrofer og bygget en række katastrofescenarier ud af hverdagsgenstande som tændstikker, sukkerknalder, salt, bønner og papir. De afspiller katastroferne som en musik af jordskælv, vulkanudbrud, flodbølger, tornadoer og smeltende isbjerge. Performancen er skabt af Eva Meyer-Keller og Sybille Müller på basis af samtaler med de seks medvirkende børn.

Performancefestival på CC. Pressefoto

I påskens kan Copenhagen Contemporarys gæster selv prøve kræfter med det interaktive performancespil PLAYING UP, der har samlet og oversat samtidskunstens mest ikoniske performances til leg og genopførelse. PLAYING UP er et performancespil udviklet i et samarbejde mellem Tate Modern London, Live Art Development Agency og Forschungstheater – og senere tilpasset og oversat til dansk af kuratorplatformen Live Art Danmark.

Se program her

Performancefestival på CC. Pressefoto