Del

Påsken er lige på trapperne og redaktionen har samlet et mix af forestillinger til de voksne og for hele familien i København, Odense og Aarhus.

Hvem er bange for Virginia Woolf?

På scenen står Tammi Øst og Jens Jørn Spottag som ægteparret George og Martha, der med psykologisk spidsfindighed og store mængder sprut, sætter ind med et livsfarligt spil uden regler, der ublu blotter menneskets mørkeste sider. Der er ellers lagt an til hygge da Martha har inviteret de unge nye naboer Nick og Honey til afterparty, men festen udvikler sig og det bliver en uforglemmelig nat. Forestillingen iscenesættes af husinstruktør Thomas Bendixen, der også iscenesatte succesforestillingen Scener fra et ægteskab.

Skuespil. Hvem er bange for Virginia Woolf? 12. april – 7. juni 2019. Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Store scene, København. Læs mere her

Sacre du printemps

Der er lagt op til et dramatisk påskehøjdepunkt, når Operaen lørdag aften slår dørene op til danmarkspremieren på AfteRite. Kometkoreografen Wayne McGregor, der herhjemme er bedst kendt for Chroma og Infra, har skabt sin spritnye ballet AfteRite til Igor Stravinskys verdensberømte musik Sacre du printemps. Det Kongelige Kapel indtager orkestergraven og fylder Operaens smukke auditorium med musikken fra det 20. århundredes mest skelsættende musikalske værk.

Ballet. Dobbeltprogrammet AfteRite og Etudes, premiere lørdag den 13. april, spiller fire gange i løbet af påsken. Det Kongelige Teater, Operaen, København. Læs mere her

AfteRite og Etudes. Foto: Klaus Vedfeldt

#ThelmaToo

Husker du Ridley Scotts roadmovie Thelma og Louise fra 1991? Nu danner filmen afsæt for en fri gendigtning af de to kvinders kamp for frihed. Der er kun 5 billetter pr forestilling, der udfoldes med Virtual Reality og video-walk, mens du med fest og højt humør bevæger dig gennem et geografisk og kønspolitisk grænseland, hvor du selv spiller med. Her drøner du på bagsædet af en Limousine mod Malmø i håbet om at nå frem til friheden og der bydes på drikkevarer og snacks til turen.

VR-forestilling og video-walk.#ThelmaToo, 12. april – 29. maj 2019, Sydhavn Teater i CO-produktion med Bombina Bombast (SE), København. Obs. Kun 5 billetter pr. forestilling. Læs mere her

#ThelmaToo på Sydhavn Teater. Foto: Lars Grunwald

Kæmpe performancefestival for legebørn i alle aldre

I påsken forvandles Københavns internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary til en kæmpe scene, når legebørn i alle aldre inviteres til performancefestival. Her får familie og venner, unge og gamle mulighed for selv at prøve kræfter med det spektakulære performancespil PLAYING UP, der består af 36 af samtidskunstens mest ikoniske performances samlet til leg og genopførelse. Værkerne kan afprøves overalt på Copenhagen Contemporarys 7000 m2 – inklusiv den helt nyåbnede overetage – så der er rigelig plads at boltre sig på.

Læs også: Performancefestival i påsken til børn og voksne

Performancefestival for børn og voksne, hele påsken, Copenhagen Contemporary (CC). Læs mere her

Performancefestival på CC. Pressefoto

Hæsblæsende danseshow og fantasifuld historiefortælling

Her er to bud på påskeaktiviteter for alle dem, der ikke vil sidde stille.

Mød Ramasjangs Motor Mille i Tivoli Friheden i Aarhus
Tivoli Friheden skyder årets sæson i gang med Ramasjangs Motor Mille i et hæsblæsende show fyldt med sang og dans. Her kan alle være med, når Mille forvandler bevægelse til leg.

Tivoli Friheden, kl. 14:00 ved Friluftsscenen hver dag i påskeferien.

Dans og historiefortælling for børn i Odense
Tag børnene med til en kreativ dramaleg, når Odense Dramaskole laver hatteteater-workshop, hvor børnene selv er med til at fortælle historierne. I hatteteater improviseres historien frem af historiefortælleren, mens barnet digter med og får en nærværende teateroplevelse fyldt med fantasi og indlevelsesevne. Og hvis dine børn heller ikke kan få nok af Fortnite, så tag dem med til Fortnite-dansekonkurrence, hvor professionelle dansere underviser børnene i de sprødeste dancemoves fra det populære spil.

Fortnite danseskole og -konkurrence d. 18. april kl. 13 og Hatteteater-workshop for børn d. 21. april kl. 13. Begge dele i Arkaden Food Market, Odense C. Læs mere her

Hatteteater-workshop for børn i Odense.