Del

Der er nedtælling til, valgdatoen offentliggøres og i den anledning har redaktionen fundet tre forestillinger med politisk fokus, som du kan opleve denne weekend.

Mens vi venter på Irak-kommissionen (teater)

Fra en kælder under universitetet er en mand trådt op i lyset. Kultursociolog Jørgen Andersen er tilbage, en sand legende, der udstyret med stålbrille og pegepind går i kødet på et betændt stykke samtidshistorie – Danmarks deltagelse i Irakkrigen. I den politiske satireforestilling følges alvor og humor ad, når Jørgen Andersen (skuespiller Peter Larsen) udfolder Fogh-regeringens beslutning om at gå i krig uden klart FN-mandat. Glæd dig til hver eneste detalje i sagen spiddes og ristes over hans satiriske grill.

Før forestillingen kan publikum møde tidligere politisk ordfører for Venstre, Jens Rohde, og den kritiske forsvarsekspert Peter Viggo Jakobsen i debat om emnet.

Mens vi venter på Irak-kommissionen af Det Kongelige Teater og Scene42, spiller på Teater Katapult i Aarhus, 23.-27. april. Debat: Irak-kommissionen – død eller levende? 25. april. Læs mere her

Jørgen Andersen (skuespiller Peter Larsen) i Mens vi venter på Irak-kommissionen . Pressefoto

Carrying a dream (moderne ballet)

Den 4-dobbelte Reumertvindende koreograf Tim Rushton er tilbage med en moderne ballet, inspireret af personligheder, som har forandret verden. Harvey Milk, Eleanor Roosevelt og Malcolm X er blandt dem, der satte emner som race, køn og seksuelle rettigheder til debat. Her kan publikum opleve verdenspremieren på en forestilling om humanisme og mod med nedslag i verdenshistorien – for hvor langt er vi egentlig nået i vores kamp for basale friheds- og menneskerettigheder?

Carrying a dream af Dansk Danseteater, spiller på Det Kgl. Teater, Gamle Scene, 26.-28. april 2019. Læs mere her

Carrying a dream på Det Kgl. Teater. Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

CoryDONG (teater)

Forvent benhård og stærkt underholdende doku-satire om danmarkshistoriens største børsnotering, som på bare tre år indbragte investeringsbanken Goldman Sachs en gevinst på 17,7 mia. kr. Her er fokus på virkelighedens fortælling om daværende finansminister Bjarne Corydon, tidligere bestyrelsesformand i DONG, erhvervsmanden Fritz Schur og en række andre centrale aktører, når skuespillerne Ina-Miriam Rosenbaum og Kristian Halken står på scenen og forsøger at optrævle sagen.

CoryDONG er 2. kapitel i Projekt Glemmebogen, som produceres af Ina-Miriam Rosenbaum i Off Off/Produktion. På turné i hele landet bl.a. Korinth Kulturhus Faaborg d. 27. april. Se hele turnéplanen her

politik på scenen
CoryDONG er på turné i hele landet. Pressefoto

Blod, svigt og tårer (dukke- og animationsteater for voksne)

Hvad har Shakespeares antihelte tilfælles med Berlusconi, Putin, Trump og Orbán? På Bådteatret kan publikum opleve en aften fuld af blod, forræderi og intriger, når Shakespeares persongalleri spejler et nutidigt politisk billede og spider den magtliderlighed, der eksisterede dengang såvel som nu. Oplev en underholdende og oplysende Shakespearsk collage, hvor magtens sande ansigt afsløres i bedste House of Cards-stil i dukke- og animationsteater for voksne.

Blod, svigt og tårer, spiller på Bådteatret, 27. april – 23. maj 2019. Læs mere her

politik på scenen
BLOD SVIGT & TÅRER på Bådteatret. Foto: Miklos Szabo