I denne uges anbefalinger skal det handle om savn og sorg, ord og liv i opløsning, klassiske kærlighedsforviklinger og meget forskelligartede menneskekroppe.

SAVN

SAVN havde urpremiere på Nørrebro i 2017, men i år er det Marienlyst Slots mange rum, som danner rammen. Der er tale om en totalinstallation, hvis formål er at gøre publikum klogere på sorgens mange afskygninger – i nær interaktion med de medvirkende.
Forfatter og sorgforsker Svend Brinkmann var så begejstret for stykket, at han brugte det som case i sin bog Det sørgende dyr, der kan fås til særpris ved køb af billet.  

SAVN, Marienlyst Slot / Helsingør 7.-12. maj. Læs mere her

SAVN, Marienlyst Slot. Foto: Karsten Piper

Efter tiden

Hvad stiller man op med den viden, at et af de største problemer i verden er en selv? Sådan lyder det filosofiske startskud til denne absurde og tragikomiske forestilling, hvor så fundamentale størrelser som sproget, livet og himlen er i opløsning, og hovedpersonerne må holde fast i normaliteten. Med det yderste af neglene.

Efter tiden, Teater Grob, København, 4. maj-25. maj. Læs mere her

Efter tiden, Teater Grob. Pressefoto

TAM/TYK/TATOVERET

”Min hvide, flade skandinaviske røv, den er sgu lidt tam. Fordi den er så umusikalsk. Den er kun pæn på et maleri af Anna Ancher. Den er ikke pæn i virkeligheden.” Sådan lyder et af skudsmålene i kunstnerkollektivet LUX LUX LUXs ”doku-forestilling” TAM/TYK/TATOVERET, der sætter menneskekroppen under lup fra nye vinkler.
Skuespillerne har interviewet indehavere af vidt forskelligartede kroppe, fx en tyk, en ødelagt og en plastikopereret af slagsen. Dem giver skuespillerne så stemme og, naturligvis, krop i et kryds mellem installation og vandreforestilling. Publikum trækkes ind i intimsfæren, når de står ansigt til ansigt med forestillingens hovedaktører i en hverdagsagtig ramme. Dermed får man lejlighed til at blive klogere på sine egne fordomme om forskellige kropstyper – hvis altså man har sådanne!

TAM/TYK/TATOVERET, Teater Hund, København, 8. maj-1.juni. Læs mere her

LÆS OGSÅ: TAM / TYK / TATOVERET – kom tæt på kroppen

TAM/TYK/TATOVERET
TAM/TYK/TATOVERET, Teater Hund. Foto: Per Morten Abrahamsen.

Figaros bryllup

Klassiske kærlighedsforviklinger med stærke kvinder og forvirrede mænd i centrum. Intrigen tager sit afsæt, da titelpersonens arbejdsgiver, grev Almavia, generøst afstår fra at kræve sin ret: Første nat med Figaros udkårne, Suzanne. Blot er Figaro ikke sikker på, at greven faktisk kan holde fingrene fra fadet, så han og Suzanne slår kludene sammen med grevinden, der også helst ser, at greven forbliver i egen seng. I en generelt
højt belagt opsætning er der ikke mindst fuld knald på kostymerne.

Figaros bryllup, Aalborg Teater, 3.maj-15. juni. Læs mere her

Ferdinand Falsen Hiis og Bolette Nørregaard Bang i Figaros bryllup, Aalborg Teater. Foto: Allan Toft