Del

Nu opsættes en stor international musical om Karen Blixens unge år i Afrika, med titlen Karen of Afrika.

Musicalens historie tager udgangspunkt i Blixens unge år i Kenya, hvor hun fra 1914 til 1931 boede på kaffeplantagen M’Bogani, bedre kendt som ”Den Afrikanske Farm”. Her levede hun et liv, der for altid satte et stærkt præg på hendes liv som forfatter og kvinde.

Executive producer Jesper Winge Leisner udtaler: “Vi har arbejdet med denne idé i rigtig mange år, så det er virkelig skønt, at vi nu endelig kan komme i gang. Rungstedlundfonden har været utrolig imødekommende omkring vores brug af Blixens litterære værker, dagbøger fra den afrikanske farm og rettigheder uden hvilke, projektet ikke ville kunne gennemføres. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse“.

Kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus, Mette Kier, supplerer: “Vi har fulgt alle forberedelserne på tæt hold, og vi er enormt stolte over at kunne være med til at præsentere noget så spektakulært som en verdenspremiere på en ny stor international musical om den unge Karen Blixen her i Musikhuset.”

Om den afrikanske farm skrev Karen Blixen selv: Her var omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme.

Catherine Lefebvre, direktør for Karen Blixen Museet, tilføjer: “Det er et projekt, som vi er begejstrede for at kunne støtte. Det er helt i Karen Blixens ånd, som den store mytiske historiefortæller, hun jo var. Vi glæder os til at skulle opleve hende på scenen. Man kan sige, at hun på mange niveauer var mere i sync med den tid og det fokus på kvinders ligestilling og rettigheder, som vi oplever nu.“

Musicalen er planlagt til at have sin verdenspremiere inden for de næste par år i København og Aarhus, hvorefter den vil blive opført i resten af Skandinavien, inden den fortsætter ud i verden. Forestillingens kreative hold, rollebesætning og præcis premieredato er endnu ikke offentliggjort.

FAKTA
Det er One and Only Musical Teater står bag musicalen, der bliver et samarbejde med Musikhuset Aarhus, Karen Blixen Museet, Rungstedlund Fonden, forlaget Nordiska og en international coproducent.