Del

Carsten Jensens roman Vi, de druknede sættes op som musikteater på et gammelt skibsværft i byen, hvor det hele begyndte – Marstal.

Af en by med 2136 indbyggere at være er Marstal nået vidt omkring: Bysbarnet Carsten Jensen måtte da også bruge 700 sider på at fortælle om dens storhed og fald som søfartsby i årene 1848 til 1945.

Det var i romanen Vi, de druknede, der 6.-10. august får nyt liv som musikteater-forestilling i netop Marstal. I håb om at hensætte publikum i den helt rette, maritime stemning har stykket endda et af byens gamle skibsværfter som ramme.

Tidløs drøm om fællesskab

Det er det belgiske musikteater Walpurgis, der har set musikteater-mulighederne i Jensens murstensroman. Faktisk har forberedelserne stået på i hele ni år, hvilket er fire mere end det i sin tid tog forfatteren at skrive de 700 sider.
Walpurgis’ stifter og kunstneriske leder Judith Vindevogel forklarer blandt andet sin slidstærke kærlighed til romanen med, at dens budskab stadig er relevant: Datidens internationale skibsbesætninger er et godt billede på de enorme forandringer, der opstår i globaliseringens kølvand. Hun tilføjer: “Det er drømmen om et mangfoldigt fællesskab, der er værd at kæmpe for”. 

Vi, de druknede er solgt i mere end en halv million eksemplarer siden udgivelsen i 2006. Billetsalget til Musikteater-versionen af værket er sat i søen.

Vi, de druknede spiller som en del af Metropolis festival.