Del

I denne uge skal vi til 60-års fødselsdag med forhindringer, dykke ned i en fireårigs foruroligende fantasiverden, 1000 år ud i fremtiden og tilbage til det vilde vesten, som du næppe har set det før.

Fejring af et godt menneske

Fra den hvide side til de skrå brædder: Forfatter Mathilde Walter Clark debuterer som dramatiker med Fejring af et godt menneske, der har Marianne Mortensen i den altdominerende hovedrolle. Mortensen spiller en tresårsfødselar, der lige skal øve talen, før hun går ned til gæsterne. Denne umiddelbart simple handling får hende dog snart til at fundere over fortiden og livets helt store spørgsmål generelt.

Fejring af et godt menneske, Mungo Park, Allerød, 14. maj-8. juni. Læs mere her.

Fejring af et godt menneske, Mungo Park. Pressefoto

Oprørets koordinater

Kunstkollektivet FAMILIEN leverer med deres science fiction-audiowalk, Oprørets koordinater, et anderledes perspektiv på det verserende folketingsvalg. Værket tager sit dramatiske udspring i en blodig folkelig opstand i efteråret 2019, og dets fortælleperspektiv rækker hele 1000 år ud i fremtiden med det Københavnske byrum i en nøglerolle. Medbring din evne til at påskønne idéer undfanget et godt stykke udenfor kassen. Samt fornuftigt fodtøj.

Oprørets koordinater, Teater FÅR302, København, 18. maj-1. jun. Læs mere her.

Oprørets koordinater, Teater Får302. Foto: Azadeh Ghavamrad og Gry Raaby

Dark Noon

Kunsten at være kontrær: Efter flere stormombruste sager om hvide skuespillere sminket sorte præsenterer dramatikeren Tue Biering nu det modsatte. I Dark Noon ses sorte sydafrikanske skuespillere i rollerne som hvide. Forestillingen kaster et skævt blik på det Vilde Vest og historien om millionvis af fattige og sultne europæeres lange rejse for at få en luns af den amerikanske drøm.

Dark Noon, Østerbro Teater, København, 11. maj-1. jun. Læs mere her.

Dark Noon, Østerbro Teater. Pressefoto

MR. MARMELADE

Så er det sidste chance, hvis man vil opleve det, Odense Teater selv kalder “en foruroligende komedie”. Helt børnevenligt lyder plottet om 4-årige Lucy, der i sin frodige fantasiverden stifter bekendtskab med en mand med en mappe fuld af pornoblade og kokain da heller ikke… Kjerteminde Avis fandt forestillingen “uhyggeligt tankevækkende”, mens Jyllands-Posten med tilfredshed noterede sig, at der er “fuld gas på gakketheden”.

MR. MARMELADE, Odense Teater, 27. april-22. maj. Læs mere her

Mr. Marmalade, Odense Teater. Foto: Emilia Therese