Del

ILT Festival
23. -26. maj 2019
Aarhus

Blå kæmpefugle i gaderne, gakket-musikalsk kogekunst, aparte barndomsminder og et stort fællesprojekt i pap. ILT Festival er atter over Aarhus.

Blue Birds

Med næb og kløer: Det aarhusianske byrum udsættes for en venligsindet invasion af langhalsede og storøjede blå væsener med flipfloppende skridt på ILT Festival. Der er tale om den interaktive gadeteater-forestilling Blue Birds, som det hollandske Close-Act Theatre står bag. Forestillingen er fint i tråd med truppens strategi, der går ud på at lade tingene udspille sig både ovenover og blandt publikum i det byrum, der for en stund forvandles til en scene.

Blue Birds, Festivalpladsen, Bispetorv, 23.-25. maj. Læs mere her

ILT Festivalen
Blue Birds. Foto: Close-Act Theatre

Isabella’s Room

Som barn sov stykkets ophavsmand, Jan Lauwers, mellem kister og sarkofager. Den slags må man åbenbart tage med, når man er søn af en etnologi- og arkæologi-entusiast! Ud af disse aparte barndomsminder har
Lauwers skabt en forestilling om objekter fra en tabt drøm i en kvindes værelse. Så hank op i din eventyrlyst, træd ind i Isabella’s Room på ILT Festival og bered dig på at møde størrelser som ørkenprinser, fyrtårnsbestyrere, skulpturer, smykker, masker og hemmeligheder.

Isabella’s Room, Åbne Scene, Godsbanen. 23.-24. maj. Læs mere her

ILT festivalen
Isabella’s Room, Åbne scene, Godsbanen. Foto: Eveline Vanassche

Monumental Construction – Aarhus Edition

Aarhusianere med en sød tand for teamwork kan med fordel holde sig til, når franske Olivier Grossetête inviterer til at skabe en ”by i byen”. Det gøres ved at samle en til lejligheden kreeret papkonstruktion, som er næsten 20 meter høj og over en ton tung. Når opførelsen er vel overstået, danner pap-værket centrum for en ceremoni lørdag aften. Dagen efter er man ligeså velkommen til at give en hånd med, når værket skal rives ned igen.

Monumental Construction – Aarhus Edition, Havnepladsen, 25.-26. maj. Læs mere her

ILT Festivalen
DEVENTER OPSTELTEN 2018

The Yelling Kitchen Prince

Mad og scenekunst er en hot kombi, men om du har set den på lige denne måde er nok tvivlsomt: Den højenergiske kunstner kaldet The Yelling Kitchen Prince fusionerer nemlig madlavningskunst med tromme- og orgelspil på ILT Festival. Med sig har han en række multifunktionelle rekvisitter, som tages i brug med store armbevægelser. Teater, cirkuskunst og musikkoncert mødes, og målet med al denne galskab er at skabe den perfekte pandekage – hvad ellers?

The Yelling Kitchen Prince, Bispetorv, 24.-25. maj. Læs mere her

ILT Festivalen
The Yelling Kitchen Prince, Bispetorv. Foto: Bram Graafland

LÆS OGSÅ: 10 års ILT Festival: The Show Must Go On