Del

ILT Festival
23. -26. maj 2019
Aarhus

Blå kæmpefugle i gaderne, gakket-musikalsk kogekunst, aparte barndomsminder og et stort fællesprojekt i pap. ILT Festivalen er atter over Aarhus.

Blue Birds

Med næb og kløer: Det aarhusianske byrum udsættes for en venligsindet invasion af langhalsede og storøjede blå væsener med flipfloppende skridt. Der er tale om den interaktive gadeteater-forestilling Blue Birds, som det hollandske Close-Act Theatre står bag. Forestillingen er fint i tråd med truppens strategi, der går ud på at lade tingene udspille sig både ovenover og blandt publikum i det byrum, der for en stund forvandles til en scene.

Blue Birds, Festivalpladsen, Bispetorv, 23.-25. maj. Læs mere her

Blue Birds. Foto: Close-Act Theatre

Isabella’s Room

Som barn sov stykkets ophavsmand, Jan Lauwers, mellem kister og sarkofager. Den slags må man åbenbart tage med, når man er søn af en etnologi- og arkæologi-entusiast! Ud af disse aparte barndomsminder har
Lauwers skabt en forestilling om objekter fra en tabt drøm i en kvindes værelse. Så hank op i din eventyrlyst, træd ind i Isabella’s Room og bered dig på at møde størrelser som ørkenprinser, fyrtårnsbestyrere, skulpturer, smykker, masker og hemmeligheder.

Isabella’s Room, Åbne Scene, Godsbanen. 23.-24. maj. Læs mere her

Isabella’s Room, Åbne scene, Godsbanen. Foto: Eveline Vanassche

Monumental Construction – Aarhus Edition

Aarhusianere med en sød tand for teamwork kan med fordel holde sig til, når franske Olivier Grossetête inviterer til at skabe en ”by i byen”. Det gøres ved at samle en til lejligheden kreeret papkonstruktion, som er næsten 20 meter høj og over en ton tung. Når opførelsen er vel overstået, danner pap-værket centrum for en ceremoni lørdag aften. Dagen efter er man ligeså velkommen til at give en hånd med, når værket skal rives ned igen.

Monumental Construction – Aarhus Edition, Havnepladsen, 25.-26. maj. Læs mere her

Monumental Construction – Aarhus Edition, Havnepladsen. Foto: Olivier Grossetête

The Yelling Kitchen Prince

Mad og scenekunst er en hot kombi, men om du har set den på lige denne måde er nok tvivlsomt: Den højenergiske kunstner kaldet The Yelling Kitchen Prince fusionerer nemlig madlavningskunst med tromme- og orgelspil. Med sig har han en række multifunktionelle rekvisitter, som tages i brug med store armbevægelser. Teater, cirkuskunst og musikkoncert mødes, og målet med al denne galskab er at skabe den perfekte pandekage – hvad ellers?

The Yelling Kitchen Prince, Bispetorv, 24.-25. maj. Læs mere her

The Yelling Kitchen Prince, Bispetorv. Foto: Bram Graafland