Del

Filiorum har igennem de seneste seks år stået bag en række teater-initiativer for børn og unge med ønsket om at formidle til et større publikum i regionen.

“At få scenekunsten til at fylde mere i børns hverdag”. Sådan lød ambitionen bag Filiorum, og det udmøntede sig i initiativer som Scenekunst i Børnehaven, Scenekunst på Skoleskemaet samt flere teaterpædagogiske sprogstimulerings-projekter for Københavns Kommune i samarbejde med Det Lille Teater.

Efter seks år er det nu slut, men også pop-up teaterfestivaler i Gentofte Kommune og drift af Folketeatrets børne- og ungdomsscene “U-teater for dig” er en del af den arv, Filiorum efterlader sig.

Seks eventyrlige år

Filiorum blev startet af Clarissa Meister-Petersen ud fra et ønske om at præsentere de turnerende professionelle teatre for børn og unge mellem 0 og 16 – og deres voksne. Det er en glad og stolt stifter af Filiorum, som nu gør status:

”Det har været seks hæsblæsende, fantastiske, lærerige, latterfremkaldende og absolut eventyrlige år. Jeg lukker Filiorum på toppen, og ville aldrig have undværet et minut af den tid, jeg har lagt i det. At se og høre alle de børn, der har fået teatrets magiske verden åbnet for sig igennem de forestillinger og nye initiativer, som Filiorum har præsenteret, gør mig så utrolig stolt og glad” siger Clarissa Meister-Petersen.

Hendes tilfredshed deles af teaterchef for Folketeatret, Kasper Wilton:
”Vi har været sindssygt glade for vores samarbejde med Filiorum over de sidste fire år, og Filiorum har været med til at forandre den måde, vi præsenterer børn og unge for teater på.”

Godt 27.000 børn og unge – og deres voksne – nåede at opleve teater i Filiorum-regi.