Del

Kunstsalonen Vision: Håbets gudinde
11. jun 2019
Thorvaldsens Museum 

Kan udstillinger og forestillinger spille en aktiv rolle i at ændre samfundet? Har kunsten en seriøs plads som debattør i samfundet?  Thorvaldsens Museum danner ramme, når kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang tager temperaturen på det europæiske kontinent anno 2019.

Kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang har hejst det hvide flag over Thorvaldsens Museum og erklæret en symbolsk våbenhvile eller en opfordring til forhandling i udstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING.
På Kunsthal Charlottenborg er Europas egentlige tilstand sat til debat – med gruppeudstillingen Europa Endlos. På Sydhavn Teater spilles – i en samproduktion med Bombina Bombast (SE) – forestillingen #Thelmatoo, som tilbyder en tur i limousine gennem et geografisk og kønspolitisk grænseland. Kunsten sætter altså den gældende verdensorden til diskussion på mange forskellige områder.

Med denne Kunstsalon VISION inviterer Thorvaldsens Museum, kunstnerduoen i samarbejde med Bikubenfonden til en samtale, hvor vi diskuterer kunstens evne og muligheder for at påvirke virkeligheden, og det samfund, som kunsten er en del af. Kan udstillinger og forestillinger spille en aktiv rolle i at ændre samfundet? Har kunsten en seriøs plads som debattør i samfundet?  

Panel: 

Hesselholdt & Mejlvang – billedkunstnerduoen Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang
Henriette Bretton-Meyer – kurator på Kunsthal Charlottenborg  
Mille Maria Dalsgaard – kunstnerisk leder Sydhavn Teater Ordstyrer:
Klaus Rothstein – kritiker, kommentator og journalist ved Weekendavisen, redaktør og studievært på DR P1 og forfatter til en håndfuld essaysamlinger og debatbøger om litteratur, kultur og politik.

Læs mere her

Billetten giver adgang til udstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING af Hesselholdt & Mejlvang på Thorvaldsens Museum en time inden salonen starter. Bemærk at salonen optages på lyd til brug i Bikubenfondens Podcastserie VISION

LÆS OGSÅ: Kunstsalon VISION – når dans reflekterer internettets virtuelle karakterer