Del

Vi hører sjældent fra mænd der bliver udsat for vold af deres kvindelige kærester og koner. Hvorfor kan manden i et forhold ikke være voldsofferet? Og hvorfor kan kvinden ikke være voldsudøveren?  I den allerførste serie af den helt nye podcast, Mungo Park Lyt, bryder teatret i Allerød tabuet og giver stemme til disse mænd. Lyt til Episode 2 her.

Det viser sig, at den nuværende lovgivning på området bl.a. betyder, at en mand, der lever i et voldeligt forhold, hverken er sikret hjælp eller at han kan tage børnene med sig på krisecenter, hvis konen er voldelig. Det kan kvinder. 

Vold i Mørket kredser således om vores samfunds manglende evne til også at se manden som et sårbart væsen og kvinden som en reel trussel. 

Derfor stiller vi spørgsmålene: Har vold et køn? Hvorfor sikrer politikere ikke, at mænd udsat for partnervold får hjælp? Burde det ikke grundlæggende være muligt at få hjælp uanset køn?

Om Mungo Park lyt

Mungo Park Lyt tager fat i vores samfunds tabubelagte problematikker og sætter spørgsmålstegn ved vanetænkning. Hver podcastserie er en selvstændig historie, som lever uafhængigt af teatrets forestillinger.

Mungo Park ønsker at skabe en krydsning mellem teatrets evne til at fortælle og podcastens dokumentariske reportage. Vi ser det som en mulighed for at holde fingeren på pulsen og langt hurtigere reagere på, hvad der rører sig – lige nu – i vores samfund. Vi håber på, at podcasten kan skabe nye broer til vores eksisterende og nye publikummer, samt skubbe grænserne for, hvad teater kan og skal i vores samfund.

”Vold i mørket” er produceret af Mungo Park.
Historien er researchet og fortalt af undersøgende journalist Louise Voller.
Instruktør: Anders Lundorph
Lyddesign: Rasmus Hansen
Redaktør og producent: Ann-Sofie Estrup Bertelsen
Koncept og idé for Mungo Park Lyt: Lasse Bo Handberg
Mungo Park Lyt produceres med støtte fra Statens Kunstfond og Beckett-fonden

Læs mere her www.mungopark.dk/lyt eller abonnér på iTunes her