Del

I denne uges anbefalinger skal vi i tragikomisk kønskamp med Strindberg, se livsbaner slået ud af kurs af sygdom, lære om livets opstandelse og udvikling og balletdanse gennem sommeren. 

Kreditorer

Den fraskilte og frigjorte Tekla er på badehotel sammen med sin nye og noget yngre mand, Adolf.
Adolf er kunstner og møder Gustav, en af de andre gæster på hotellet. Gustav sår tvivl om Teklas kærlighed, Adolf bliver jaloux, og det bliver ikke mindre kompliceret af, at Gustav viser sig at være Teklas eksmand.
Strindbergs tragikomiske trekantsdrama er en kønskamp, der trækker det værste frem i begge køn: Forvent en grusom-morsom aften fuld af selvhøjtidelighed, ynkelighed, hysteri, liderlighed og galskab.

Kreditorer, Aalborg Teater, 8. maj.-15. juni. Læs mere her

Kreditorer på Aalborg Teater. Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Whole In The Head

Whole In The Head personificerer hukommelse, og de mentale byggeklodser der gør os til dem, vi er. Julia og Hugh er et forelsket par. Hugh er ældre og har været gift før, hvilket giver hans voksne søn, Daniel, kvaler i den skiftende familie. Julia er en ung kvinde, der har fundet sit livs kærlighed. Og så får Hugh en diagnose. Bygget på en fortolkning af, hvordan Alzheimers påvirker hjernen, viser stykket, hvordan et helt liv kan blive tabt. Hvordan fortsætter vi, og er det overhovedet muligt at finde en hverdag, når vores valg bliver ufrivilligt ændret?

Whole In The Head, Bådteatret, 13.-20. jun. Læs mere her

Fra tidernes morgen

Jordens evolutionshistorie fortalt med dukker. Historien begynder i tiden efter Big Bang, og vi ser encellede væsener udvikle sig og blive til gopler og besynderlige hav-skabninger, der går på land, får vinger, udvikler lemmer og til sidst rejser sig op.
Fra tidernes morgen bliver et visuelt overflødighedshorn, hvor jordens udvikling fortælles gennem fantastiske skabninger skabt af dukkemager Paul Arne Kring. Forestillingen henvender sig til folk fra to år og op og kan forstås af alle nationaliteter.

Fra tidernes morgen, Marionet Teatret, 1. juni – 7. juli 2019. Læs mere her

Fra tidernes morgen på Marionet Teatret. Foto: Sine Kristiansen

Kongelig sommerballet

Kongelig sommerballet henvender sig både til garvede balletomaner og nye balletelskere.

I år står programmet på otte små balletter: Grand pas ClassiqueHvid pas de deux fra KameliadamenSolo og Pas de deux fra 2. akt af AskepotPas de six fra Ryamonda og de to helt nye værker Sange uden ord af Nathan Compiano og Duo af Oliver Starpov, samt finalenummeret Tarantellen fra Napoli.

Der er 16 dansere på scenen, og forestillingerne er gratis. Weekendes forestillinger er som følger: Fredag i Herning (HEART), lørdag på Sønderborg Slot og søndag i Billund (Anlægget).

Kongelige Sommerballet 2019. Foto: Selina Meier