Del

I Kulissen kommer lytteren med rundt i afdelingerne på Danmarks største landsdelsscene. Hvert afsnit har et tema, der går i spænd med en aktuel forestilling. Podcasten sætter teaterfagligheden højt, og derfor kan man i Kulissen høre medarbejdere på et teater nørde løs på deres specifikke fagområde. Hvilke håndværk skal der til for at skabe en teaterforestilling? Og hvem er de mennesker der får teatermagien til at ske? Mød Lydmor.

Teaterproduktionen er en maskine med faste aftaler, indforståede forkortelser og referencer. Alligevel giver det nogle gange mening at smide nogle uortodokse småsten i maskineriet. Nogle kreative kræfter, der kan blande kortene og stille dumme spørgsmål. Få nye idéer. Og spytte en helt anden faglighed i bøtten.

I dette afsnit fortæller komponist, musiker og skuespiller Jenny Rossander, bedre kendt som Lydmor, om sit arbejde på og med forestillingen Orestien på Aarhus Teater.