Del

Skal ferien holdes i det danske, så tag familien med til én af de mange scenekunst-festivaler i juli og august. Vi har samlet sommer-udvalget her.

Metropolis Performance og kunst i byrummet

Metropolis er kunstnerisk laboratorium for udviklingen af den kreative by. Københavns Internationale Teater er organisationen bag Metropolis, der bevæger sig ud af teatret og ind i byen for at skabe kunst, liv og debat. Målsætningen er at sprænge de etablerede definitioner for kunsten og i særdeleshed det traditionelle billede af scenekunsten. Forestillingerne er både af nationale og af internationale kunstnere og festivalen løber henover hele sommeren.

Dato: Hele sommeren 2019 (maj- september)
Sted: København 
Se mere herhttp://www.metropolis.dk

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival –
Nycirkus, performance og gadeteater

Solskinsøen byder i disse højsommerdage på gadecirkus, ny cirkus og performance. Da de fleste forestillinger er nonverbale, burde alle uanset alder og sproglige færdigheder kunne være med. Festivalen finder sted i udvalgte Bornholmske byer samt i naturen.  

Dato: 25.-27. juli 2019
Sted: Bornholm 
Se mere herwww.bigf.dk/

Melanie Hagedorn PR foto

CONTACT ZONES – udendørs scenekunst skabt af unge under 35 år

En-dags festival, med bornholmske, danske og internationale scenekunstnere under 35 år.

CONTACT ZONES vil for en dag omfavne Gudhjem og skabe liv i gader og pladser på en ny og anderledes måde, give de lokale beboer og tilrejsende turister nye oplevelser gennem at skabe nye mødesteder, hvor kunsten åbner øjne for nye vinkler på tilværelsen. Forestillingerne er primært for unge og voksne, men de åbne forestillinger kan ses af alle. Der bliver vist 8 forestillinger i alt, heraf er 3 internationale og 4 af dem har bornholmsk tilknytning.

Dato: 28. juli 2019 Sted: Gudhjem på Bornholm

Passage Festival – Internationalt gadeteater i verdensklasse

Gøgl, akrobatik og klovneri. Her er en hel uge med gratis gadeteater i verdensklasse for hele familien på Nordens største internationale gadeteaterfestival, der udspilles i både Helsingør og Helsingborg.

Dato: 27. juli – 3. august.
Sted: Helsingør og Helsingborg 
Se mere herpassagefestival.nu

Avion Papier. Collectif La Meandre på Passage Festival 2019.

CPH Opera festival – Opera

CPH Opera Festival tager operaen ud af de traditionelle rammer og skaber oplevelser, der udvider horisonten – for novicer såvel som erfarne operagængere. Det klassiske operarepertoire finder nye veje, der bygges bro mellem genrer og perioder, og både internationale stjerner og cremen af talenter lægger vejen forbi til koncerter, der opsøger københavnerne i en lang række af byens indendørs og udendørs rum.

Dato: 1.-10. august 2019
Sted: København
Se mere herhttps://operafestival.dk/

Shakespeare Festival – Shakespeare i nye og klassiske formater

Hvert år i august kan Shakespeare-forestillinger opleves under åben himmel på Kronborg slot i Helsingør. Scenen er bygget over voldgraven og har slottet som baggrund. Shakespeare Festival er en fejring af William Shakespeares værker, originalt friluftsteater og et mødested for Shakespeareentusiaster og andre nysgerrige fra hele verden. Her kan publikum opleve spektakulære og originale Shakespearefortolkninger iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte teaterkunstnere.

Dato: 1.-23. august 2019
Sted: Helsingør, Kronborg
Se mere herwww.hamletscenen.dk

Vildskud – Vækstlaget 

Vildskud er en festival for uafhængigt teater og en fejring af vækstlaget. Målet er at give undergrunden i dansk scenekunst en platform for at møde et bredt publikum, møde hinanden på tværs af genrer og arbejdsmetoder og for udvikling og læring.

Dato: 6.-10. august 2019
Sted: København 
Se mere herwww.facebook.com/vildskudfestival/

Aalborg Opera festival – Opera

Aalborg Operafestival finder sted hvert år i august og har som ambition at præsentere opera mange steder og i mange former, så en stor del af befolkningen får mulighed for at være med. Festivalen kombinerer både klassisk og nyt og appellerer til det brede publikum såvel som til den kræsne operafan.

Dato: 8. august – 11.august 2019
Sted: Aalborg
Se mere herwww.aalborgopera.dk

Dynamo Circus Festival – Nycirkus

Seks fængende ny-cirkusforestillinger fra året, der gik, kan opleves på den lille og intense Dynamo Circus Festival. Forestillingerne spiller udendørs på Odense Havn. Både for børn og voksne.

Dato: 9.-10. august 2019
Sted: Odense
Læs mere: dynamoworkspace.dk/

DIG – Danmarks Internationale Gadeteaterfestival – Akrobatik, danseteater og gadeparade

11 forestillinger der spiller gratis forskellige steder i det offentlige rum. Børn og voksne kan opleve noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater med forestillinger fra hele verden. Oplev alt lige fra halsbrækkende akrobatik, gadeparade med gigantiske marionetdukker eller mekanisk virtual reality-teater for én tilskuer ad gangen. Det er også muligt selv at deltage i en danseforestilling sammen med en fransk gruppe.

Dato: 12.-25. august 2019
Sted: Randers, Silkeborg, Esbjerg, Aabenraa, Ikast-Brande, Nykøbing F, Gentofte, Frederiksberg, Valby og København NV. 
Se mere herhttp://www.gadeteaterfestival.dk/

Waves Festival – Ny og eksperimenterende scenekunst

Waves Festival er en international festival for ny, original og eksperimenterende teater og scenekunst, som finder sted hvert andet år i Vordingborg. Kunstnere fra hele verden præsenterer de nyeste tendenser inden for teater, dans, og performancekunst.

Dato: 25.-31. august 2019
Sted: Vordingborg, Cantabile 2
Se mere herwww.wavesfestival.dk/

Se listen over alle danske scenekunstfestivaler her