Del

Se hele programmet for Metropolis på: www.metropolis.dk

Fra benhård konkurrence i fysisk udholdenhed til meditativ, baglæns gang gennem storbyen. Festivalen Metropolis løber over hele sommeren og byder også på en sanselig urban opdagelsesrejse samt en afstikker til Marstal, hvor Carsten Jensens roman Vi, de druknede får nyt liv som totalteater. 

Det er Københavns Internationale Teater, som står bag Festivalen Metropolis. Formålet er at være et kunstnerisk laboratorium for udviklingen af den kreative by og at bevæge sig ud af teatret og ind i byen for at skabe kunst, liv og debat. Og publikum har rig mulighed for at opleve byen på ny – her kan du se hvad der bl.a. er i vente.

Sensuous City – the performance

Performancegruppen Sisters Hope tager dig med på en dyb, sanselig rejse ind i byens poetiske sprækker. I løbet af 24 timer udforsker I byen i små grupper. Måske følger I vandets vej gennem byen. Måske følger I byens kældre eller hustage. 

Som deltager er du med på en rituel vandring og performance, der skal hjælpe os med at finde en sanselighed i vores måde at være på i byen. Som modsætning til idéen om den store, larmende, fremmedgørende metropol bringer Sisters Hope os i kontakt med det nære, det stoflige, det æstetiske i storbyen.

Festivalen Metropolis
Sisters Hope afsøger storbyens poesi og æstetik og vil have dig med. Foto: Diana Lindhardt

Jeres opdagelser lægger grunden for nye drømme og visioner om fremtidens by – en by med plads til poesi, skønhed og sanselighed.

4., 9. og 11. juli. Læs mere her

Gregarious

På Festivalen Metropolis kan du opleve to cirkusartister. De bedste venner og de største konkurrenter. Indædt kæmper de om at være bedst, hurtigst, stærkest. De konkurrerer til sidste sveddråbe og driver hinanden til vanvid.
Gregarious er et anti-heroisk studie af den menneskelige side af sport – midt mellem konkurrence og broderskab. Holdånd over for rivaliseren.
På engelsk er ’gregarious’ en betegnelse for dyr og mennesker, der har det bedst i flok. Og på spansk er ’gregario’ en vandbærer – en hjælper, der må ofre sig selv for at føre sin holdkaptajn til sejr i landevejscykling.

Festivalen Metropolis
Kroppens ydeevne testes i Soon Companys forestillinger. Foto: Nanouk Films

Med udgangspunkt i deres eget venskab og partnerskab har de to artister i Soon Company skabt en nycirkus-forestilling, hvor den menneskelige natur sættes på spidsen og får os til at genkende og grine af os selv.

23.-25. august. Gratis. Læs mere her

Reverse

Er du altid på vej fremad med det næste mål for øje? Hvad nu, hvis du vendte ryggen til et øjeblik? Bogstaveligt talt.
Som en hypnotisør manipulerer den hollandske kunstner Johannes Bellinkx vores tids- og virkelighedsopfattelse og får os til at tage et skridt tilbage for at komme frem. På Festivalen Metropolis inviterer han os til at vende ryggen til alt det velkendte for at vandre baglæns gennem byen. Omsluttet af en lydmontage træder vi ud af vores rutiner i en by, vi ikke længere genkender.

Festivalen Metropolis
At gå baglæns er lidt af et kontroltab – til gengæld får man nye øjne på sin by. Pressefoto

Inspireret af asiatiske og afrikanske kulturer der ikke opfatter tiden lineært får Reverse os til at spørge, hvad det betyder for vores liv, hvis det mål, vi konstant bevæger os efter, ikke findes? Hvis alt er lige nu og her, samtidigt?At vandre baglæns er en koncentreret, fysisk oplevelse, hvor opmærksomheden mister sit fokus, og verden forvandler sig til widescreen. Hvis du tør overgive dig, ser du, hvordan noget så simpelt som at vende en hverdagshandling om – at gå baglæns i stedet for forlæns – giver dig nye perspektiver på dine omgivelser. 
Ruten er markeret, og du er i sikre hænder. Der er ingen grund til at kigge sig over skulderen.

29. juni-7. juli (undtagen 1. juli). Læs mere her

Vi, de druknede

Vi, de druknede er titlen på en eventyrlig roman af Carsten Jensen om fødebyen Marstals storhed og fald – en fortælling om dristige sømænd, som trodser skæbnen, døden og familien for at betvinge havet. 

LÆS OGSÅ: Vi, de druknede fænger som sansemættet totalteater

Jensens bestseller-roman er fortællinger fulde af længsel, hjerteblod og dyb menneskelig indsigt. Blandt de mest passionerede fans er det belgiske musikteater Walpurgis. Med romanen som kompas og inspiration sejler de nu ud på de syv have ombord på fremadstormende sejlskibe og synkende krigsskibe for at iscenesætte denne moderne Odyssé.

Festivalen Metropolis
Idyl a la Marstal, byen, hvor Carsten Jensens murstensroman opføres. Pressefoto

En fortælling så dybt forankret i Marstal skal naturligvis opføres her, hvor byen, marstallerne og det skummende hav sætter scenen. Her lægger et af byens historiske bådeværfter rum til råt, højaktuelt totalteater med 20 medvirkende.

6.-10. august 2019. Se mere her

Metropolis
Maj - september 2019