Del

Oplev hele to festivaler på solskinsøen og en enkelt på tværs af sundet – I denne weekend er der udendørsteater på programmet med Contact Zone, Bornholms Internationale Gadeteaterfestival og Passage Festival.

Bornholm er en ø med et spirende scenekunstmiljø. Det understreges blandt andet af hele to festivaler på øen, der løber af stablen denne weekend. Lokale beboere og de mange sommergæster kan opleve massevis af udendørs teater, når en-dagsfestivalen Contact Zone præsenterer bornholmske og internationale scenekunstnere under 35 og Bornholms Internationale Gadeteaterfestival viser gadeteater, nycirkus og performance. Her kan øens sommergæster blandt andet lade sig charmere af de to énæggede tvillinger i Kif Kif Sisters, der i besynderlig akrobatik snor sig og kæmper med lyserøde ballonmonstre i en cocktail af gøgl og cirkus.

Og der er endnu mere teater i gader og stræder en smule mere vest på. Her danner Helsingør og Helsingborg rammen for Passage Festival, der i 8 dage viser gratis gadeteater for hele familien. Publikum kan blandt andet opleve den internationale stjerneinstruktør, Romeo Castellucci, der indtager Helsingørs gamle værftshaller med blandt andet 30 biler og en omfattende lysinstallation. 

La Vita Nuova af Romeo Castellucci. Foto: Stephan Glagla

PASSAGE Festival starter i år i Helsingborg, hvor man ikke kun kan opleve gadeteater men også tage en tur i wakeboardparken, lytte til musik, spise street food og se crossfitkonkurrence. I Helsingør rykker festivalen for alvor ind i byen onsdag den 31. juli, og Nordens største internationale gadeteaterfestival løber af stablen med hestepiger i galop gennem byen, røg i køkkenet, flyvende parringsleg, dobbelt-karikeret westernparodi og en legeplads for både børn og voksne. Der er kort fortalt rigeligt med underholdning for alle aldre fra morgen til aften.

Contact Zone: søndag d. 28. juli 2019
Gudhjem
Læs mere på: www.contact-zones.eu

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival
25.-27. juli 2019
Hasle, Rønne og Gudhjem
Læs mere her

Passage Festival: 27. juli - 2. august 2019 
HAL 14, Værftshallerne Helsingør og i Helsingborg.

Langt de fleste af de godt 50 forskellige forestillinger er gratis, men enkelte har entré. De er markeret i programmet og online.
Se programmet her