Del

Waves Festival
25.-31. aug 2019
Vordingborg

Årets Waves Festival er et overflødighedshorn af legende forestillinger, akrobatisk satire, eksperimenterende scenekunst i verdensklasse og et omfattende program for branchen.

Du kan låne badetøj og håndklæder i jacuzzi-forestillingen Bains Public eller blive ført til et hemmeligt sted og udforske dine egne grænser i mørke i Bodies in the Dark. Der er kort sagt rig mulighed for at udforske egne og scenekunsten grænser på dette års Waves Festival, som byder på et omfattende program af ny og eksperimenterende international scenekunst, for både publikum og professionelle kunstnere.

Det er som altid Vordingborg, der lægger rammer til Waves Festival i et program, som både inddrager byens særegne volde og landskaber og lader publikum være medspillere i forestillingerne.

Hêtre. Pressefoto.

Fx udforskes menneskets plads i naturen i danse- og akrobatikforestillingerne Phasmes og Hêtre, der begge byder på vilde og svævende soli på fastgjorte grene, og som spilles på Ruinterrænet.

I Bains Public kan publikum selv være med. Kunstnerne har opstillet en kæmpe jacuzzi og man kan låne badetøj og håndklæder, før man hopper i karret. For som kunstnerne selv siger: Hvorfor forsøge at forklare med ord, hvad der kan forklares med et knus og en hammam?

De sansende elementer går igen i flere forestillinger og tilbyder et rigt repertoire for hele familien, som klovne og musikforestillingen Îleo, der foregår i et stor vandbassin, mens ilden sprutter lystigt i køkken-komedien La Cuisinière.

ÎLEO. © Vincent d’Eaubonne

Hele forestillingsprogrammet kan ses her

WAVES XTRA

Udover forestillinger er Waves Festivalen også et mødested for internationale kræfter og byder på et omfattende program for professionelle, med dialog, workshops for fagfolk og netværks- og videndelingsarrangementer for teaterprofessionelle, virksomheder, organisationer, studerende og forskere.

Se hele programmet her

Cantabile 2 har arrangeret Waves Festival siden 1987. Den første festival fandt sted i København, men siden 1991 har festivalerne ligget i Vordingborg, hvor Cantabile 2 er egnsteater.

Waves Festival præsenterer det nyeste og det mest originale inden for en bred vifte af scenekunstgenrer. Her kan du opleve site-specific forestillinger rundt omkring i byen, dans i verdensklasse, nycirkus, komik fra alle verdenshjørner, og selvfølgelig publikumsinddragende Human Specific-forestillinger, som ligger Cantabile 2’s hjerte nært. Fælles for de fleste af forestillingerne er, at de er så visuelt eller sanseligt baseret, at de kan forstås uanset sprog og nationalitet. Der er noget for enhver smag og programmet planlægges, så der er noget for folk i alle aldre. Waves Festival er hele Vordingborgs scenekunstfestival.

Waves Festival består ud over et stærkt internationalt indendørs program, også af et gratis udendørsprogram, der præsenterer forestillinger fra hele verden, som hele familien kan nyde i Vordingborgs gader, stræder, torve og Ruinterrænet.

Waves Festival består desuden også af de to særprogrammer Skvulp! og Waves Xtra.