Del

hummel er i forbindelse med forårets debat om homofobi i dansk fodbold, gået aktivt ind i kampen for at bekæmpe homofobi i fodboldens verden. Det er sket i samarbejde med teatergruppen HiLS DiN MOR og Teatret Masken om et fælles teaterprojekt for 12-18årige.

Nye midler i brug for at nedbryde tabuer

”Vi har igennem årene afviklet mange kampagner og initiativer til støtte for LGBT+ sagen. Vi har arbejdet med regnbue-design på trøjer i samarbejde med forskellige klubber, produceret regnbue-anførerbind, sponsoreret trøjer til Pride, støttet LGBT+ hold osv. Vi føler, at tiden er inde til at gå mere utraditionelt til værks for at få sparket gang i debat og dialog på en helt ny måde. Derfor faldt valget på HiLS DiN MOR og Teatret Maskens inspirerende og nytænkende projekt”, fortæller Ulrik Feldskov Juul, der er ansvarlig for hummel’s Company Karma projekter.

Vinderprojektet skabes af unge. For unge.

Det er forestillingen OFFSIDE!, der skal medvirke til at nedbryde tabuer om homofobi. Jesper Frølund Hansen fra teaterforeningen HiLS DiN MOR fortæller: “Forestillingen OFFSIDE! sætter fokus på homofobi i fodboldverdenen og udvikles med afsæt i 3 ugers workshops med 8. klasse elever fra hele Lolland og Falster, hvor de unges tanker omkring homofobi og diskrimination i sportsverdenen og deres hverdag efterfølgende omsættes til et teaterstykke af en tilknyttet dramatiker.”

Jesper Frølund Hansen fortsætter: ”Vi er meget glade for at hummel bakker op om projektet og er sikre på at forebyggende arbejde er vejen frem mod at mindske de tabuer og den diskrimination som florerer i fodboldverdenen”.

hummel satser på dialog og græsrodsarbejde

”HiLS DiN MOR og Teatret Maskens projekt er helt i tråd med vores grundtanker om, hvordan sport kan være med til at ændre verden til det bedre”, fortsætter Ulrik Feldskov Juul. ”Vi tror på konstruktiv dialog og netop dét forhold, at forestillingen tager afsæt i de unges egne erfaringer og oplevelser med homofobi, tror vi, er vejen frem, når det handler om at fremme tolerance og respekt.”

hummel, HiLS DiN MOR og Teatret Masken vil i den kommende tid arbejde på at invitere andre relevante parter fra dansk fodbold og LGBT+ organisationer med i udviklingen af projektet.

OFFSIDE! spiller på Teatret Masken i Nykøbing Falster i 4 uger i foråret 2021. Derefter opføres forestillingen på et teater i København under EuroGames 2021 og World Pride 2021. HiLS DiN MOR tager forestillingen på turné rundt på skoler og teatre i Danmark, hvor der vil være eftersnak med de unge om forestillingens tematikker.

Projektet modtager midler fra puljen FIGHTS THAT MATTER. Læs mere på hummel.dk/fights-that-matter.