Populært lige nu

★★★★★☆ Arven – fremragende ensemblespil i stærkt repertoirevalg

Arven på Det Kongelige Teater er magisk teater, man kan flytte ind i. Over otte timer skaber dramaet forbindelse mellem nutid og fortid i...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen løber af stablen 21.-23. april i Rønde og Ebeltoft på Djursland. Men årets program byder...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon K med den energifræsende, morsomme og poetiske LIBERTY, der fletter bidder fra hans forestillinger til...
Annoncespot_imgspot_img

Waves Xtra et overflødighedshorn af branchetilbud

På Waves Festival i Vordingborg er der et rigt udbud af seminarer for branchen – Waves Xtra. Her kan du få et overblik over nogle af de tilbud, der gives, og selv gå i dybden med flere.

I Waves Xtra er der flere internationale kunstnere, som kommer og deler deres erfaringer fra hele verden. Der er mulighed for at få et internationalt indblik i tilgangen og arbejdet med festivals, gadeteater, publikum osv. Maria Westh Hage er programtilrettelægger og fortæller her lidt om programmet, og hvorfor de forskellige kunstnere er inviteret med.

Annonce

Prøv teknikker på egen krop i Waves Xtra

Heldagsseminaret New Formats – De nye formater i festivalregi byder på artist talks, udendørs shows og to forestillinger om aftenen. Ud over fredagens heldagsprogram finder man også til de andre dage i festivalugen kortere artist talks og hands-on workshops, hvor kunstnere kan komme ud på gulvet og afprøve teknikker på egen krop.

Ikke kun en danser eller klovn

”Vi har bedt Brandon Lagaert fra det belgiske teaterkompagni Peeping Tom om at lave en workshop, fordi de har et særligt unikt udtryk med særlige teknikker,” fortæller Maria Westh Hage. “Når man ser deres kunstneriske udtryk, tænker man, hvordan gør man det? De danser ikke i et enkelt dansesprog, men er visuelle bevægelseskunstnere. Måske er det lidt fattigt at kalde dem dansere alene, fordi det er en blanding af alt muligt.”

Komikeren og mimeren Murmuyo i ”Fisura”, der spiller på Waves Festival 2019. PR foto

Mimeren og gadeklovnen Christian Casanova underviser også. Maria Westh Hage fortæller: ”Hvis man kun satte ham i kategori som mimer, ville det være synd. Casanova er ikke alene en gadeklovn, han er improvisatør med en utrolig skarp evne til at møde publikum. Teknisk er han vildt dygtigt med en skarphed og en vildskab, som kan være ret inspirerende for danskere. De fleste har måske ikke så meget fandenivoldskhed i sig, og det repræsenterer han,” fortæller Maria Westh Hage. ”Han har et utroligt mod i sin udveksling, når han indtager et (by-)rum og interagerer med publikum. Meget sansende. Det er jo også det, den workshop handler om. Improvisationen, interageren. Alle, der arbejder med timing, improvisation, respons og udveksling med publikum vil have glæde af denne workshop. Workshoppen er ikke bare til klovnefigurer og mimere, det er også en udveksling og handler om, hvordan man kommer i så tæt kontakt med publikum, som han mestrer.”

Playing by the rules?

Til workshoppen Playing by the rules skal det handle om publikumsinddragende teater. ”Workshoppen handler om forskellene på vores arbejde – hvordan oplever publikum ”the Immersive theatre”, det publikumsinddragende teater.” På workshoppen oplever og reflekterer man sammen om gensidige udvekslinger.” Det er Maria Westh Hages håb, at man går fra workshoppen med et netværk og ikke kun inspiration på tværs af faggrænser, kommuner og landegrænser.

Waves Festival
“L’envers” af Ici’Bas, byder på cirkus og dans for alle og spiller på Waves Festival 2019. PR foto

LÆS OGSÅ: Nullo Facchini: Om at etablere en performance-festival i en dansk provinsby

Networking i badedragt

”Vi vil specifikt samle det danske festivalmiljø, dem der organiserer – ikke kun scenekunst, men også crossover-kunstneriske formater,” fortæller Maria Westh Hage. Det danske miljø vil møde oplægsholdere fra internationale festivaler. ”De beretter om rammerne for deres festivaler. Hvad der fungerer, hvilket fokus de har, og hvad der skaber glæde for dem, som festivalledere,” fortæller hun. ”Der vil også blive svaret på skarpe spørgsmål som: Hvad har betydning for, at du nogen gange ikke gør ting på en ny måde? Hvad kunne du tænke dig? Udviklingstanken er den underliggende.”

LÆS OGSÅ:Waves Festival er et pragteksempel på internationalt udsyn

Og der er, i følge Maria Westh Hage, både tid til at netværke og slappe af. ”Dagens program ender fx i wellness-området, hvor deltagerne kan låne en badedragt og sætte sig i et opvarmet boblebad,” fortæller hun.

”Hvis man har mødt hinanden, hvor man ikke kun pitcher, men også som mennesker, så er der en ærlig og generøs udveksling.” Og det er her, vi kan udveksle drømme og løsninger, så vi ikke kun reproducerer det, der fungerer, afslutter programtilrettelægger Maria Westh Hage.  

Læs mere om Waves Xtra her.

Seneste

Regeringen indgår nyt samarbejde med populær tegnsprogstolk

De seneste år har mængden af pressemøder afholdt af...

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Regeringen indgår nyt samarbejde med populær tegnsprogstolk

De seneste år har mængden af pressemøder afholdt af...

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Regeringen indgår nyt samarbejde med populær tegnsprogstolk

De seneste år har mængden af pressemøder afholdt af regeringen været støt stigende. For at fastholde befolkningens interesse indgår regeringen derfor et nyt samarbejde...

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på tankevækkende vis sætter spot på den skræmmende virkelighed, der hersker i det grødede, menneskeskabte pløre,...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af Uppercut Danseteater, Stephanie Thomasen, der er med til at arrangere konkurrencen, fortæller, at den et vindue...