Del

Ugen byder igen på et overflødighedshorn af scenekunst fra alle genrer. Du kan være akrobat for en stund i Bellahøj, se med i en kras mor-datter-konfrontation, blive overvældet af ballet med verdensstjerner eller give dig hen til musikken i en glemt dansk opera-thriller. Her er lidt inspiration til weekenden – god fornøjelse.

THE VOYAGES – akrobatik hvor du selv er med

Har du mødt 25 akrobater, der bar rundt på Bellahøjs beboere og forbipasserende, så er det nok det franske nycirkus-kompagni Compagnie XY, du er stødt på. Denne weekend kan du selv komme på opdagelse i Bellahøj-kvarteret, hvor truppen bruger trappeopgange, hustage, græs og stier som scene, og inviterer publikum til at blive akrobat for en stund – Tager du imod invitationen, bærer de dig bogstavelig talt rundt på hænder og fødder.

THE VOYAGES, Compagnie XY, del Metropolis-festivalen, Bellahøj, 20.-25. august 2019. Læs mere her

The Voyages af Compagnie XY. Pressefoto

Skyd Snehvide – Moderne dramatik om mor-datter opgør

Der er lagt op til kæmpe konfrontation i dette moderne mor-datter drama, hvor datteren kæmper for at gøre sig fri af den dominerende mor. Fortællingen er sat på scenen med gigantiske kostumer, inspiration fra det japanske Kabuki-teater og nyskrevne replikker fra Miriam Boolsens moderne hånd.

Skyd Snehvide, Sydhavn Teater, 17. august – 11. september 2019. Læs mere her

‘Skyd Snehvide’ på Sydhavn Teater. Foto: Lars Grunwald

Ronja Røverdatter – eventyr for hele familien

Du kan lige nå at opleve Astrid Lindgren-fortællingen Ronja Røverdatter, om røverbørnene Ronja og Birk, der fødes ind i hver deres røverslægt. Oplev historien om deres frie liv i de vilde skove og om deres gribende venskab. Her er fyldt med grå-dværge, skovhekse og rumpenisser for hele familien, og den tidligere Vild med Dans-vinder Ena Spottag i hovedrollen som Ronja.

Ronja Røverdatter, til 24. august 2019, anbefaler fra 7 år og op. Aalborg Teater. Læs mere her

LÆS OGSÅ: Vellykket absurd kritik af moderrollen i Skyd Snehvide

Aalborg teaters ‘Ronja Røverdatter’ med Ena Spottag og Sebastian Henry Aagaard-Williams Foto: Lars Horn/Baghuset

Michael Kohlhaas – opera-thriller

Revolutionær eller terrorist? I anden del af Den Jyske Operas Danske opera-serie oplever vi, hvordan en helt almindelig mand, en simpel hestehandler, bliver terrorist og hærger en hel landsdel. Den glemte danske komponist Paul August von Klenau baserer sin opera-thriller på Heinrich von Kleists novelle med samme navn og kombinerer både et senromantisk, modernistisk og middelalderligt tonesprog. Efter 2. verdenskrig har værket – indtil nu – aldrig været opført.

Michael Kohlhaas, 22. og 24. august i Musikhuset Aarhus, Læs mere her

Michael Kohlhaas, Den jyske opera 2019. Pressefoto

Danish design – sommerballet

Her er sommerballet med den danske verdensstjerne Alban Lendoft i front. Udover dans er der mulighed for at give dig selv et skud Danish Design med, designudstilling og film, for i sommerballetdagene er designklassikere udstillet på alle teatrets etager. Du er velkommen til at prøve og byde på møblerne, som er på auktion på Lauritz.com. Der er også mulighed for at se arkivfilm på stort lærred om Arne Jacobsens værk og liv.

Danish design, Bellevue Teatret, Læs mere her

Danish Design på Bellevue Teatret. Pressefoto