Del

Halvt møbleret værelse
Udvalgte dage i september
Vesterbro, København

”Jeg søger en lejer til at flytte ind på det pulserende Vesterbro”. Sådan lokker annoncen til performance-forestillingen Halvt møbleret værelse, der inviterer publikum med ind i intimsfæren og bruger virkelighedens virkemidler til at sætte fokus på, hvordan vi omgås hinanden i private rum.

Halvt møbleret værelse er et performativt udstillingsprojekt, hvor publikum inviteres indenfor på en værelses-fremvisning som om de er potentielle fremtidige lejere. Projektet tager udgangspunkt i formatet boligudlejning, og hvordan almene oplevelser kan skabe rammer for nye fællesskaber.

“Mødet mellem udlejer og lejer kan være et intenst møde, hvor man blotlægger nogle fundamentale og private forhold omkring ens levevis overfor en person, som man måske aldrig møder igen. Hvis man har vidt forskellige idéer om det at bo, kan sådan en udveksling gøre indtryk og således ende med at leve videre i genfortællinger til andre. Og i kraft af disse mundtligt overleverede fortællinger kan en diskussion opstå om det at leve sammen,” fortæller billedkunstner Signe Boe, der sammen med Anne Elisabeth Eckersberg står bag projektet.

I Halvt møbleret værelse stiller de to kunstnere skarpt på nogle af de ofte modsætningsfyldte og morsomme konventioner, der er indlejret i boligudlejningen, når vi skal sælge os selv som gode samboere og finde den helt rigtige at dele et hjem med.

“Mange beskriver fx sig selv som en ‘stille og rolig person’ og selvom ‘man har brug for at trække sig tilbage på værelset’, er man måske også ‘altid klar på en øl i køkkenet’,” fortæller Signe Boe, der forklarer, at det skaber blikfang at bruge et format, som er genkendeligt fra situationer udenfor en kunstkontekst. Den visuelle genkendelighed i formidlingen, håber de også, vil tiltrække et bredere publikum.

I september 2019 kan man tilmelde sig en gratis fremvisning af det halvt møblerede værelse. Se mere her

'Halvt møbleret værelse' er iscenesat af foreningen virkeligheden gennem virkeligheden. Forening har til formål at bruge den virkelige verden til at fortælle noget om sig selv, og ikke tale om virkeligheden gennem en metafor. 'Halvt møbleret værelse' er virkeligheden gennem virkelighedens første projekt og er et samarbejde mellem billedkunstnerne Anne Elisabeth Eckersberg og Signe Boe.