Del

I dag begynder 10 dage med kunst, musik, scenekunst, arkitektur, gastronomi, debatter og alt derimellem i Smilets by. Det er igen tid til Aarhus Festuge, og i scenekunst-regi kan publikum kaste sig over internationalt anerkendte grænsebrydere, en danmarkspremiere på en Bowie-forestilling, en Reumert-vinder og meget, meget mere. 

SIGNA: Det Åbne Hjerte

Den internationalt anerkendte teatergruppe SIGNA besøger Aarhus for første gang, når de iscenesætter en helt ny 12 timer lang interaktiv performance med 50 danske og internationale skuespillere. 

De forladte lokaler i det tidligere Aarhus Amtssygehus omdannes til kursusområde for 60 personer ad gangen, der bliver sluset ind i Signas altomsluttende og til tider klaustrofobiske univers. Her inviteres de til at interagere direkte med de medvirkende, mens magtbalancen og grænselandet mellem selvgodhed og godhed udforskes .

SIGNA: Det Åbne Hjerte. Aarhus Amtsygehus. 30. august – 29. september. Læs mere her.

Det åbne hjerte af SIGNA. Pressefoto

Lazarus

I Lazarus ankommer Thomas Newton til jorden. Han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin og discount-tv, sex og medicinalforsøg. Lazarus bygger på bogen The Man Who Fell To Earth, der siden blev filmatiseret med David Bowie i rollen som Thomas Newton. 

Tag med ind i éneren David Bowies popunivers. Mærk ham omskabe planeten til en gigantisk dancehall, inden han som en supernova eksploderer og bliver slynget tilbage til Mars. Lazarus er skrevet af Enda Walsh og David Bowie, og som Thomas Newton kan du opleve Aarhus Teaters Jakob Madsen Kvols.

Lazarus, Aarhus Teater, spiller fra 29. august til 12. oktober Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af ISCENEs PUBLIKUMSPRIS

Lazarus på Aarhus Teater 2019. Foto: Emilia Therese

An Eve and an Adam

Danseforestillingen An Eve and an Adam gentænker vores forhold til nøgenhed og diskuterer nutidens kropsidealer. Et bevægelsesforløb med dansere iklædt tøj og bagefter samme sekvens – nu helt nøgne. Det er et af grebene i Palle Granhøjs forestilling, der bogstaveligt talt sætter den nøgne krop i scene. An Eve and an Adam modtog i 2019 en Reumert for Årets Danseforestilling. 

An Eve and an Adam, Teatret Svalegangen, Spiller fra 29. august til 14. september. Læs mere her.  

Gravity

I GRAVITY – en perception af værdi arbejdes der med samstillingen mellem krop og objekt, som dekonstrueres i symbolske møder og udforsker, hvordan værdi konstrueres og kommunikeres. Sisse Lunøe (69 år), Lars Bjergtrup (62) og Snorre Jeppe Hansen (27) – lægger krop, sind og sanser til værket. Den erfarne krop er et symbol på erfaring, alderdom, liv og død – en rejsende trope, som findes over hele verden. I vores manipulation af krop, objekter og symboler, åbner vi op for nye fortolkninger af subjektet, objektet, menneskelivet og den verden, vi er en del af.

GRAVITY, Godsbanen, Spiller fra 27. august til 12. september. Læs mere her.

The Urban Hunt

Mad og død. Vi bliver fremmedgjort fra begge dele i den moderne by, hvor ingenting helst må dø. Hverken ænderne i søen eller os selv i vores lejligheder. Døden gemmer vi for hinanden på hospitalet – og for dyrene, som vi spiser, ude i ”naturen” eller ”på landet.” Byen er ungdom, lykke og vækst; uhæmmet af livets naturlige cyklusser. ”Landet” bliver romantiseret af alle os, som aldrig har prøvet at plukke en høne. Hvor er kød-og-blod-virkeligheden og hvad vil det sige at gå på jagt efter den? The Urban Hunt er kulminationen på skuespiller og dramatiker Malte Joe Frid-Nielsens 2 år lange research og praktiske undersøgelser af sammenhængen mellem mad og død, naturen og byen. Alt sammen inspireret af den amerikanske journalist Brendan Kileys kult-artikel af samme navn. 

The Urban Hunt, Teater Katapult, Spiller fra 2. til 4. september. Læs mere her.

Det fulde program, som også omfatter mange flere scenekunstarrangementer, kan ses på aarhusfestuge.dk