Del

Odin Teatrets Kavalkade i Vendsyssel
6.- 9. sep 2019
Vendsyssel Teater, Hjørring

Eugenio Barbas verdensberømte Odin Teatret gæster nu Hjørring med en fire-dages kavalkade af scenekunstneriske oplevelser.

Den nu 82-årige italienskfødte dramatiker og instruktør Eugenio Barba ankommer til Hjørring sammen med sine skuespillere denne torsdag den 5. september, og så går det løs. Weekenden byder på en stor parade, gratis ‘halmballeteater’, en forestilling baseret på barndomserindringer af skuespilleren Iben Nagel Rasmussen, en skuespillerworkshop og frokostmøde med Eugenio Barba, der fortæller om at forfølge sine drømme.

’Vi håber, at vendelboerne vil tage godt imod Odin Teatret,’ siger teaterdirektør Lars Sennels. ’Vi håber også, at scenekunstnere fra resten af landet vil gribe denne sjældne mulighed for at opleve Odin Teatret optræde her i Hjørring. Vi er stolte af, at Odin Teatret kommer her til Hjørring, midt i deres evindelige turné rundt i verden. Vores nye teaterhus har et intimt udtryk, som vi tror vil matche Odin Teatrets øjenkontaktteater vældig godt. Alle er i hvert fald meget velkomne til at opleve dette verdensberømte teater hos os,’ siger Lars Sennels.

Forestillingen Træet, der vises på Vendsyssel Teater den 7., 8. og 9. september er baseret på barndomserindringer af skuespilleren Iben Nagel Rasmussen, der er datter af digteren Halfdan Rasmussen. Forestillingen er skabt af Eugenio Barba som en barsk kommentar til vor tids borgerkrige og tidens mange flygtninge – med moderkærlighed og drab skildret både voldsomt og følsomt.

’Vendsyssel Teater skaber selv teaterforestillinger, der spænder fra komedier og munter realisme og eksistentialistisk teater til musikdramatik. Så nu har vi inviteret Odin Teatret på besøg for at vise vores publikum, hvilke vilde stiliseringer og sanselige nuancer, der også findes i dansk scenekunst,’ siger Vendsyssel Teaters dramaturg, Anne Middelboe Christensen.

LÆS OGSÅ: Måske kan Årets Reumert fortsætte? Odin Teatret går i spidsen for at redde prisen

Odin Teatrets kavalkade i Vendsyssel:

Fredag den 6. september kl. 16.00 - 16.30: Parade
Fredag den 6. september kl. 17.00 - 18.15: Halmballeteater
Lørdag den 7. september kl. 19.30 – 20.45: Forestillingen Træet
Søndag den 8. september kl. 10.00 – 14.00: Skuespillerworkshop
Søndag den 8. september kl. 19.30: Forestillingen Træet
Mandag den 9. september kl. 12-13.30: Frokostmøde med Eugenio Barba
Mandag den 9. september kl. 19.30: Forestillingen Træet

Læs mere her og se det detaljerede program for dagene her