Del

Sundets Stilhed
11. okt 2019 - 30. sep 2022
BaggårdTeatret

Nu kan du opleve Svendborgs store litterære personligheder i en ny vandreforestilling. Lars Mikkelsens fortæller fra forfatternes liv og læser op fra deres værker, mens publikum går langs det fynske øhav og ender ved Brechts hus i lydfortællingen Sundets Stilhed.  

’Usynligt teater’ kalder BaggårdTeatret selv deres nye koncept, som inviterer publikum med ud på en kulturhistorisk gåtur fra Maritimt Center i Svendborg til Bertolt Brechts Hus. I løbet af denne tur vil man støde på tre afdøde og tre nulevende forfattere med tilknytning til den sydfynske by. De afdøde forfattere er Karin Michaëlis, Tom Kristensen og Bertolt Brecht, mens de nulevende forfattere er Josefine Ottesen, Mikael Josephsen og Jesper Wung-Sung.

Lydforestillingen spænder over en 6 km lang gåtur langs Øhavsstien og er indtalt af Lars Mikkelsen. Den fokuserer på sydfynske forfattere og er den første af en række dramatiserede audiowalks.

Lars Mikkelsen og Tom Wlaschiha i Sundets Stilhed
Lars Mikkelsen og Tom Wlaschiha, kendt fra TV-serien Game of Thrones. Foto: Jakob Carlsen

Lars Mikkelsen og Tom Wlaschiha lægger stemme til henholdsvis den danske og den tyske version af Sundets Stilhed. De tre nulevende forfattere, Josefine Ottesen, Mikael Josephsen og Jesper Wung-Sung, kan også høres, når de læser op af deres egne tekster.

Lars Mikkelsen siger selv om konceptet: ”Vi vil ikke blot gå gennem Svendborg. Vi vil også tage en tur gennem dine tanker. Ja, det har måske ikke været helt klart for dig, men dit hoved er vores scene på denne tur.”

Sundets Stilhed
Premiere: fredag den 11. oktober 2019
6 km., ca. 2 timer til fods
Start: Maritimt Center på havnen i Svendborg
Man kommer til at købe adgang til forestillingen via en App

Læs mere her