Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Per Kap Bech Jensen bliver ny direktør på Odin Teatret

Efter et frugtbart ansøgningsforløb med en række kvalificerede danske og internationale ansøgere har Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratoriums bestyrelse udpeget Per Kap Bech Jensen som ny direktør.

Odin Teatret i Holstebro har siden 1960’erne udgjort et helt unikt, lokalt forankret og verdensvendt miljø for udviklingen af en moderne teaterkultur i Danmark. I 1966 blev truppen af byrådet i Holstebro inviteret til byen, der var og er en af de kulturelt set mest fremsynede kommuner i landet. Teatret og hele miljøet omkring det udgør således en af de længst eksisterende og stærkeste teaterinstitutioner i Danmark, samtidig med at det er det mest kendte og anerkendte danske teater ude i verden.

Annonce

Teatrets traditioner og virkelyst er i dag i drift med samme styrke som altid. Gennem de seneste år har teatret taget en række nye kunstneriske og kulturelle initiativer, der styrker dets kerneværdier og dets rolle som mediator mellem det lokale og det globale. Også på de indre organisatoriske linjer har Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret skabt fornyelse. Det gælder fx bestyrelsen, som nu består af bl.a. Louise Ejgod Hansen, forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, Aarhus Universitet, Karoline H. Larsen, billed- og installationskunstner, og Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret. Samtidig har teatret styrket den gode relation til Holstebro Kommune ved at få Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget med i bestyrelsen.

Som et led i fremtidssikringen af teatret, har bestyrelsen gennemført et nøje planlagt og frugtbart ansøgningsforløb. Valget faldt på Per Kap Bech Jensen som ny direktør, udvalgt blandt en række kvalificerede danske og internationale ansøgere. Per Kap Bech Jensen, 38 år, har flere års erfaringer som udvikler og leder af teater- og kulturprojekter og har de seneste år fungeret som administrator og projektudvikler på Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret. Han tiltræder stillingen som direktør 1. januar 2021, men vil allerede nu intensivere samarbejdet med Julia Varley fra Odin Teatrets ensemble som kunstnerisk koordinator om at styrke og forny teatrets virke. Desuden vil han i tæt samarbejde med bestyrelsen stabilisere og udvikle økonomien og organisationen. Alt sammen for at bringe institutionens levende traditioner og værdier med ind i de kommende år.

Odin Teatrets stifter Eugenio Barba vil fortsat være tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret som instruktør og kunstnerisk ansvarlig for de Odin Teatret-forestillinger, der er i repertoiret.

Seneste

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og...

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker...

Dansk satire på tysk – interview med Mille Maria Dalsgaard fra Bühnen Halle

Mille Maria Dalsgaard tiltrådte som teaterleder for Bühnen Halle...
Annonce

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Odysseen set fra kvindens perspektiv – interview med Out of Balanz

Out of Balanz har givet Odysseen et twist og reaktualiserer fra 7. marts den græske myte om kong Odysseus som performancekoncert på AFUK Scene....

Navnenyt – Anna Lawaetz er ny seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek har udnævnt Anna Lawaetz til seniorforsker pr. 1. marts 2024. Dermed styrker biblioteket indsatsen i forhold til fagområdet scenekunst. Anna Lawaetz er...