Del

Årets Arbejdsplads

25. sep - 4. ok 2019

Teatergrad rykker i den kommende tid ud på landets virksomheder med kabareten Årets Arbejdsplads. Kabareten skal være en anderledes og humoristisk tilgang til en dialog om ligeværd og trivsel på arbejdspladsen.

De fleste af os tilbringer i gennemsnit mere tid på jobbet sammen med vores kollegaer end med vores familier, men alt for mange har ondt i arbejdslivet og føler sig stressede og pressede. For at kickstarte en ny dialog om arbejdslivet skaber Teatergrad nu en satirisk kabaret, der skal spille ude på arbejdspladser.

”Virksomhederne rundt om i landet prøver hele tiden at finde work-smarter-not-harder-løsninger på mange af de udfordringer, arbejdspladsen og den enkelte medarbejder oplever. Men sådanne arrangementer er ikke altid løsninger på medarbejdernes oplevelse af pres, stress og en manglende følelse af respekt. Vi håber, at kabareten kan være med til at sætte nogle af disse problematikker på dagsordenen på en ny måde. Ved at tage udgangspunkt i scener i stedet for medarbejdernes ’klager’ kan problematikkerne diskuteres, uden at den enkelte medarbejder komme i klemme” siger teaterleder Christine Worre Kann. 

”Virksomhederne tager godt imod tilbuddet om, at vi kommer og spiller hos dem i kantinen i stedet for i en teatersal. Vores oplevelse er, at det intensiverer oplevelsen, gør den mere ’farlig’, at der er en så nær en relation mellem indhold og rum. Godt nok er det sjovt og underholdende, men stedet gør slet og ret scenerne mere realistiske, og derfor bliver det sværere at se bort fra indholdet både fra medarbejder- og ledelsesside” siger Christine Worre Kann. 

Inspirationen til Årets Arbejdsplads er hentet ude på virksomheder, hos LGBT+, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, så det er virkelige problematikker, der kommer på scenen. Forestillingens tekster er skrevet af Jakob Fauerby, der netop er kåret som årets revy-tekstforfatter 2019, dramatiker Julie Glargaard samt storyteller og poetry-slammer Sara Rahmeh.

LÆS OGSÅ: Jakob Fauerby: Revy skal slå på autoriteterne og rykke ved vores selvbilleder

PÅ & BAG SCENEN 

Medvirkende Ene Øster Bendtsen, Pelle Nordhøj Kann og Nanna-Karina Schleimann 
Instruktør Sandra Yi Sencindiver
Dramatikere Jakob Fauerby, Julie Petrine Glargaard og Sara Rahmeh 
Dramaturg Sosha Teperowska 
Scenograf Sir Grand Lear 
Komponist Nanna-Karina Schleimann 
Kreativ producent Christine Worre Kann 
Idé & koncept Teatergrad