Del

Teatret Riddersalen modtog 3. oktober Frederiksbergprisen 2019, der blandt andet blev givet for det store arbejde, teatret gør, for at sætte skole og scenekunst sammen på nye måder, der både styrker børns dannelse og scenekunstens betydning i fremtiden.

Frederiksberg Fonden står bag prisen, der gives som anerkendelse af evnen til at fastholde original scenekunst sammen med en stadig fornyelse og fokusering på teaterkvalitet for børn, og for Riddersalens arbejde for at sætte skole og scenekunst sammen på nye måder, som både skal styrke børns dannelse og scenekunstens betydning i fremtiden, lød det i bedømmelsen fra fondens side.

”Teatret Riddersalen er både et originalt teatermiljø fra etableringen på Allégade i 1914 og et moderne samtidsteater. Teateret behersker som få alle faglige dele af teaterstykkets tilblivelse med idéudvikling, værksted, systue, produktion, formidling og styring, selvom teatret er blandt de mindste i landet. Riddersalen er et kulturfyrtårn, når det handler om at møde sit publikum med nyudviklede, samtidsrelevante og nære lokale forestillinger.”

Fonden bedømmelse lød: “Fokus er på de 0-12 årige borgere, som for Riddersalen er vigtige teatergængere – også i tider hvor diverse apparater fylder godt i hverdagen hos de yngste. Samtidig modtager Riddersalen Frederiksbergprisen 2019 for sit arbejde for at sætte skole og scenekunst sammen på nye måder, som både skal styrke børns dannelse og scenekunstens betydning i fremtiden.”

Med hæderen følger 100.000 kr.