Del

Tidligere operachef og kunstnerisk leder af Den Jyske Opera, Annilese Miskimmon, udnævnes nu til kunstnerisk leder af English National Opera i London.

Annilese Miskimmon, nuværende operachef på Den Norske Opera og Ballett i Oslo, overtager posten fra Daniel Kramer som kompagniets kunstneriske leder næste år. Dermed bliver Miskimmon den tredje kunstneriske leder af English National Opera og den eneste kvindelige leder af et større britisk operakompagni.

Miskimmon, som stammer fra Bangor i Nordirland, udtaler, at hun er ”beæret og begejstret” over at blive en del af English National Opera i London og tilføjer: ”jeg glæder mig til at blive en del af de dygtige kunstneriske, musikalske og tekniske teams på ENO. Det har været en ære og en fornøjelse at lede Nasjonaloperaen igennem de sidste tre år, og det er en lige så stor fornøjelse at blive en del af ENO nu”

Miskimmon skal lede operakompagniet sammen med administrerende direktør Stuart Murphy og musikalsk leder Martyn Brabbins.

Hun fortsætter som operachef i Oslo indtil slutningen af 2019/20-sæsonen og træder først til hos ENO i september 2020. Hun har dog medindflydelse i planlægningen af ENOs kommende sæsoner allerede fra januar af.

Bestyrelsesformand for ENO Harry Brünjes siger: “Det har været en lang og grundig proces for at finde en ny kunstnerisk leder, som hvert medlem af bestyrelsen har været en del af. Vi var imponerede over Annilese, idet hun har stor erfaring med at arbejde som instruktør og med at udvikle et kunstnerisk program. Hendes kreative ideer og viden om opera- og kunstverdenen er uvurderlige. Vi ser frem til at byde hende velkommen i ENO.”

Før hun fik jobbet i Oslo i 2017, var Miskimmon operachef og kunstnerisk leder af Den Jyske Opera og har tidligere ledt det irske operakompagni, Opera Theatre Company Ireland.

Kramer annoncerede tidligere på året, at han ville træde tilbage efter tre år som kunstnerisk leder for at fokusere på sin karriere som freelance opera- og teaterinstruktør. Han forlod officielt posten i juli, men fortsætter som kunstnerisk rådgiver indtil slutningen af 2019 for at kunne følge opsætningen af ENOs fire Orpheus-operaer.

Kilde: thestage.co.uk