Del

Afsløring af Dostojevskij–monumentet
3. november 2019
Kapellet på Assistens

Fans af Dostojevskij kan glæde sig til søndag d. 3. november, hvor den russiske eksistentialist hyldes med et monument på Assistens Kirkegård. I forbindelse med fejringen vil der være taler og teater.

Den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij (1821-1881) har skabt nogle af de største værker i verdenslitteraturen, og hans forfatterskab er kendt for at tage sin læser med ind i sindets hemmeligste afkroge.

Den 3. november kan publikum opleve russisk eksistentialisme på Assistens Kirkegård på Nørrebro, når et nyt monument til ære for forfatteren afsløres. Monumentet gives som en gave for den unikke skuespilpræstation og formidlingen af forfatterskabet, som skuespiller Viktor Melnikov og Teater Kapellet har stået bag siden 2013. 

I forbindelse med offentliggørelsen vil der være en reception, hvor Viktor Melnikov opfører en særforestilling af Dostojevskijs Et latterligt menneskes drøm. Afsløringen fejres også med levende musik og taler fra en række Dostojevskij-eksperter.

Monumentet er skabt af den russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov og skal stå ved den nye metroplads ved Nørrebro Runddel, nær Søren Kierkegaards grav, som Dostojevskij besøgte i 1865.

Receptionen og afsløring af monumentet er også startskuddet for en vintersæson i Dostojevskijs tegn, idet Teater Kapellet opfører flere forestillinger baseret på den russiske eksistentialists værker. Det drejer sig om forestillingerne Et latterligt menneskes drøm og Vinter med Dostojevskij. 

Læs mere om arrangementet her: www.teaterbilletter.dk/forestillinger/dostojevskij-paa-assistens

Kommende forestillinger:

Et latterligt menneskes drøm: 8. november 2019 – 29. februar 2020
Vinter med Dostojevskij: 18. januar – 15. februar 2020