Del

FuturX – Dit Performancemuseum
6. nov 2019 – 28. mar 2020
P44 – Performance Hub, Sydhavn Teater

Et nyt eksperimenterende teaterformat skal sætte aktuelle problemstillinger på dagsordenen og stille skarpt på vores fælles fremtid. Køn, globalisering og cyberspace er nogle af de temaer, der er på plakaten med Sydhavn Teaters nyeste satsning – FuturX.

D. 6. november slår Sydhavn Teater dørene op for FuturX – en kunstnerisk vulkan lige midt i Sydhavnens gamle røde arbejderkvarterer. Folkene bag har en klar vision, de vil skabe et maratonværk, der tager temperaturen på fremtiden, både menneskets og scenekunstens.

Med FuturX vil Sydhavn Teater bryde med de gængse konventioner omkring teateroplevelsen og fra dag til dag udvikler værkerne sig til små og store fremtidsscenarier, hvor publikum kan føle, mærke og dufte.

En stafet for fremtiden

Med 512 timers live performance og mere end 70 opførelser, spredt over fem måneder, er FuturX et massivt maratonværk, der udfolder sig i fuld volumen og giver scenekunsten albuerum til at smelte sammen på tværs af genrer. Fem internationale kunstnerhold er inviteret til at skabe FuturX som en stafet, hvor hvert hold måned for måned overtager og bygger videre på hinandens udtryk.

Læs mere om kunstnerne bag her.

“Det er kunstneriske udtryk, jeg er umådelig stolt over at kunne præsentere i Danmark”, siger Mille Maria Dalsgaard om FuturX, der tager udgangspunkt i temaerne: Køn, globalisering, cyberspace, tomrum og biodiversitet.

FuturX – Dit Performancemuseum kan opleves fra 6. november 2019 – 28. marts 2020
Åbningstider onsdag – lørdag kl. 14.00-22.00. Se mere her.