Del

Aarhus Teater og Black Box Dance Company i Holstebro forener de kunstneriske kræfter og indgår et 2-årigt samarbejde, der indledes i sæson 2020/21.  

Aarhus Teater har de senere år præsenteret en række danske og internationale dansegæstespil, men har ikke for vane at indgå i egentlige samproduktioner med dansekompagnier. Det bliver der nu lavet om på, når Aarhus Teater og Black Box Company, der begge har til huse i den midtjyske region, slår pjalterne sammen.

Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder af dansekompagniet, er i forvejen et kendt ansigt i det århusianske dansemiljø. Hun arbejdede som danser på Den Jyske Opera (1982-84) og Aarhus Teater (1984-87) og i 1992 grundlagde hun MBT Danseteater i Århus. Århusianerne har senest kunnet opleve hendes koreografi sammen med Black Box Dance Company til den stort anlagte Bier-danseforestilling i Musikhuset Aarhus Elsker dig for evigt i anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Black Box Dance Company har i flere år besøgt de århusianske scener med deres mange forestillinger til både stor begejstring og fyldte sale.

LÆS OGSÅ: Ka’ du li’ (moderne) dans? – Black Box Dance Company

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør for Aarhus Teater, siger: “Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at indgå et flerårigt, tværæstetisk samarbejde med et så succesfuldt og internationalt anerkendt dansekompagni som Black Box Dance Company. Jeg er sikker på, at vi med Marie Brolin-Tani og hendes kompagni får tilført nye kunstneriske kræfter fra dansens verden, som både kan bidrage til nye måder at tænke scenekunst på og ikke mindst give vores publikum danseoplevelser af højeste kvalitet. Vi glæder os!”

Anders Jørgensen, direktør for Black Box Theatre, siger: “Med Aarhus Teater får vi en exceptionel og regional legekammerat, der ligesom os i Black Box Dance Company stræber efter at skabe ekstraordinære scenekunstneriske oplevelser – oplevelser, der bærer præg af grænseløs nysgerrighed og høj kunstnerisk kvalitet. Aarhus Teater tør tage chancer og ønsker at være vedkommende i sin samtid og for publikum – det er en kvalitet og stræben, vi både stærkt værdsætter og kan genkende i os selv. Med hver vores spidskompetencer og fagligheder kan vi ikke kun supplere hinanden, vi kan også udfordre og løfte hinanden. Vi glæder os utroligt meget til det nye partnerskab.”

I sæsonerne 2020/21 og 2021/22 producerer de to teatre hvert år en forestilling sammen. Den første forestilling i det nye samarbejde ventes at få premiere på Aarhus Teater i begyndelsen af januar 2021.