Del

Under overskriften ”Against Separation” leder Stückemarkt efter forestillinger fra hele verden, som udforsker konceptet ”solidaritet” fra et kunstnerisk og æstetisk perspektiv.

Stückemarkt søger nye former for forfatterskab og innovative teatersprog, og både forfattere og scenekunstgrupper kan ansøge i denne internationale konkurrence. Ansøgninger kan inkludere teaterforestillinger og projekter (f.eks. site specific projekter, teatralske interventioner, narrative rum, m.m.) samt performances, som er baseret på dokumentarisk materiale og befinder sig i krydsfeltet mellem forskellige kunstneriske discipliner. Stückemarkt er især interesserede i unge kunstnere, der udforsker nye narrativer og perspektiver.

Stückemarkts jury består af anerkendte internationale kunstnere. Juryen udvælger fem værker blandt ansøgerne, og disse værker vil blive præsenteret på teaterfestivalen Berlin Theatertreffen i maj 2020.

En af de inviterede kunstnere/grupper får mulighed for at fremføre deres forestilling på partnerteatret Schauspiel Dortmund i løbet af 2020. Dette er finansieret af Bundeszentrale für politische Bildung, som har tildelt teatret 10.000 euro til at realisere produktionen.

Datoer

Ansøgningsfristen er 17. november 2019.

Juryen afslører de fem udvalgte værker i medio februar.

Theatertreffen finder sted d. 1.-17. maj 2020.

Betingelser for at ansøge

  • Kunstnere fra hele verden må deltage – de skal dog helst være i begyndelsen af deres karriere
  • Hver kunstner eller gruppe må ansøge med ét værk
  • Værket må ikke være mere end 1,5 år gammelt, når der ansøges
  • Teatre, forlag og universiteter kan også sende forestillinger og projekter
  • For at kunne deltage i Stückemarkt-programmet skal ansøgere have et godt kendskab til engelsk, da arrangementerne vil blive afviklet på engelsk

Ansøgningen

Følgende værker kan indsendes:

  • Forestillinger: De må ikke have haft premiere i en tysktalende region før juni 2020. I løbet af udvælgelsesprocessen skal kunstnerne holde Stückemarkt informeret om eventuelle ændringer i værkets status. Forestillinger kan være på tysk eller engelsk.
  • Projekter: Projekterne bør være helt færdiggjorte. Det skal sendes som en tydelig videooptagelse af projektet (på originalsproget med tyske eller engelske undertekster) og med en udskrift på tysk eller engelsk.

Se, hvordan du ansøger, og hvilke dokumenter, der skal medsendes i det oprindelige opslag (engelsk) her