Del

Så er der igen fart på de danske scenekunstnere, som i den grad byder publikum indenfor med et vidtfavnende program. Her er ordløst dukketeater for de mellemste i Aarhus, en hyldest til Jomfru Ane Gade i Aalborg og en komedie om barnløshed i København.

H.C. Andersen som ordløst dukketeater (Aarhus)

Tag med ned gennem det store træ til hundene med øjne så store som møllehjul. Folkene bag forestillingen Fyrtøjet – frit efter… lover både store overraskelser og poesi. Her en ordløs dukkeforestilling, der genfortæller H.C. Andersens klassiske eventyr i en nyfortolkning, der leger med visuelle effekter tilsat finurlige charme. For de 6-10-årige.

Fyrtøjet – frit efter…, 3.-6. november, spiller på Teater Refleksion. Læs mere her.

Iscene anbefaler
Fyrtøjet – frit efter…, Teater Refleksion. Foto: Jesper Hasseltoft

Sort komedie om barnløshed (København)

Kan man lave komik om ufrivillig barnløshed? Det ønsker Teater Grob at undersøge med den nyskrevne forestilling Solformørkelse, som er en sort komedie om kvinder i tre generationer, der går i kødet på tematikker som kvindelighed, moderskab og tabuet om ikke at kunne få børn.

Solformørkelse, 1.-30. november, Teater Grob. Læs mere her.

Iscene anbefaler
Solformørkelse, Teater Grob. Foto: Emilia Therese

Hyldest til Aalborgs party-gade (Aalborg)

150 meter til i morgen er en hyldest til Aalborgs legendariske Jomfru Ane Gade. I forestillingen af den Reumertnominerede instruktør Minna Johannesson møder vi en række ensomme mennesker, der gennem tilfældige møder i ”Gaden” får indflydelse på hinandens liv.

150 meter til i morgen, 6.-29. november, Teater Nordkraft. Læs mere her.

Iscene anbefaler
150 meter til i morgen, Teater Nordkraft. Foto: Karoline Lieberkind

En moderne danser går tilbage til sin ungdom (København)

Hvordan genfinder vi den oprindelige danseglæde og danser som et barn igen? En række glade disco-dansende unge er på scenen i danseforestillingen Open Your Heart, hvor arrangøren lover en aften med masser af højt humør, energi og disco.

Open Your Heart, 31. oktober – 9. november, Dansehallerne. Læs mere her.