Del

Kunstsalonen Vision

14. nov 2019

Dansekapellet

Koreograf og formskaber Gunilla Lind er lige nu aktuel med forestillingen LOVEU2ND, hvor det digitale og måden det påvirker vores krop udforskes. I den forbindelse inviterer Bikubenfonden til interviewsalon, der modereres af Mira Helenius Martinsson, leder af Skånes Danseteater.

Koreograf og formskaber Gunilla Lind debuterede i 2017 med danseforestillingen VANITY OF MODERN PANIC – V.O.M.P. og modtog i 2018 en Reumert Talentpris. Gunilla Lind har særlig interesse for krop og identitet. I sin kunstneriske praksis omformer hun kroppen ved hjælp af kostumer og bevægelser, der udfordrer måden, vi opfatter os selv og andre på. I LOVEU2ND udforsker Gunilla Lind kroppens shape shifting fra fysisk til digital form og tilbage igen. LOVEU2ND er et sanseligt rum for refleksion over, hvad det gør ved os, når vi interagerer med virtuelle identiteter udgjort af nuller og ettaller. Når vi mimer det, der mimer os.

Se forestillingen LOVEU2ND kl. 19.30 (billet kræves) og oplev livesamtalen mellem Gunilla og Mira efter forestillingen. Har du billet til forestillingen den 14. november har du automatisk adgang til salonen bagefter.

Interviewsalonen finder sted efter forestillingen den 14. november i Dansekapellet

Om Mira Helenius Martinsson

Mira Helenius Martinsson, leder af Skånes Danseteater, er tidligere kunstnerisk leder af Norrdans og Dans Västernorrland ved Scenkonst Västernorrland. Oprindeligt er hun fra Finland, men i 1998 flyttede hun til Sverige og blev ansat som danser ved Norrdans. Mira har et stort skandinavisk og internationalt netværk og udsyn inden for dans. Hun er tidligere bestyrelsesmedlem i Den Kongelige Svenske Opera og har været en del af den svenske kunstnerlegat-komité. Mira har desuden en uddannelse som ingeniør ved Tampere University for Technology.

Om Interviewsalonen

I interviewsalonen zoomer Bikubenfonden ind på en enkelt eller to kunstneres praksis med fokus på kunstnerens lovende og nyskabende tilgang til kunsten. Kunstneren er udstillings- eller forestillingsaktuel og har markeret sig banebrydende og nyskabende over kort tid. Interviewsalonen er et “nærstudie” og undersøgelse af kunstnerens særlige praksis og potentiale, et værk- og personnært interview. Kunstneren(e) vælger selv sin interviewpartner i dette samtaleformat.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.

LÆS OGSÅ: ISCENEs interview med Gunilla Lind Danseteater