Efterårsmørket har lagt sig, men fortvivl ej for landet bugner af skønne scenekunstoplevelser. I Vor Frue Kirke vækkes Thorvaldsens skulpturer til live med moderne lysteknologi, i Aalborg har de premiere på den ultimative fortælling om ulykkelig kærlighed (så tragisk, at den blev forbudt i sin samtid) og på den nordsjællandske kyst-strækning skal vi se lidt nærmere på vores fordomme om menneskene bag de høje mahogni-døre i Patriciavillaerne.
Gratis improvisation på Det Kongelige Teater (København)
Det Kongelige Teater inviterer til en aften i improvisationens tegn, når skuespillerne lægger manuskripterne på hylden og lader forestillingen gå i den retning, som publikum ønsker det – som publikum har du nemlig indflydelse på, hvad der kommer til at ske på scenen.
Teaterimpro, 9. november, Det Kongelige Teater. Læs mere her.

Vor Frue Kirke bliver til futuristisk kunstkatedral (København)
250-året for billedhugger Bertel Thorvaldsens fødsel fejres med en forvandling af Vor Frue Kirkes søjlehal til en futuristisk kunstkatedral. Det er videokunstnerne Steen & Hejlesen, der står bag, og ved hjælp af 360º video-mapping vækkes Thorvaldsens statuer til live, når de gamle marmorskulpturer møder nutidens lysteknologi.
LÆS OGSÅ: Steen & Hejlesen: Når bygninger danser
Thorvaldsens wunderkammer, 4.-23. november, finder sted i Vor Frue Kirke. Læs mere her.

Goethes kærlighedskvaler (Aalborg)
I Den unge Werthers lidelser sætter Goethe ord på ulykkelig kærlighed, uforløste følelser og længsler i verdens første rene kærlighedsroman, der udkom i 1774. De følelser romanen vakte, udløste en bølge af selvmord i Europa, og romanen blev forbudt i flere lande, herunder også i Danmark. Nu sætter Aalborg Teater den tragiske kærlighedshistorie på scenen.
Den unge Werthers lidelser, 9. november – 6. december, Aalborg Teater. Læs mere her.
Få udfordret fordommene i Nordsjælland (Charlottenlund)
Tag med på en vandreforestilling gennem de luksuriøse stuer i en nordsjællandsk patriciervilla. Dette er anden del af kunstkollektivet FAMILIENs socialpolitiske trilogi, hvor publikums fordommene om livet bag mahogni-dørene i Whiskybæltet skal udfordres.
Første parket, 8.-30. november, Kunstkollektivet FAMILIEN. Læs mere her.

En forestilling om tab og sorg (København)
Jan Sonnergaard er ikke død, men lever videre gennem sine tekster. Det er idéen bag forestillingen Jan Sonnergaard er ikke død, der handler om en række personer, som på en eller anden måde er berørt af Jan Sonnergaard – hans person, hans død eller hans forfatterskab. Men det er også en fortælling om at forlige sig med de tab, vi møder i livet.
Jan Sonnergaard er ikke død, 7.-30. november, Betty Nansen Teatret/Edison, spiller på Edisons scene Siloen. Læs mere her.
