Del

Helligtrekongersaften

Premiere 31. jan 2020 

Odense Teater

Når Odense Teater har premiere på Shakespeares Helligtrekongersaften til januar, er det musikeren Bisse, der leverer musikken, men han indtager også scenen og spiller med i forestillingen.

Der er skruet helt op for forviklingerne i Shakespeares kærlighedskomedie Helligtrekongersaften, der er en af de helt store klassikere. Og der stilles store krav til den 32-årige musiker med kunstnernavnet Bisse, der ud over at nyfortolke musikken skal spille rollen som narren Feste i forestillingen.

Bisse, der også hedder Thorbjørn Radisch Bredkjær er sangskriver og musiker og startede sin solo-karriere i 2015 med debutpladen PMS. På få år har han udgivet 10 albums og betaget musikbranchen med sin enorme alsidighed.

“Vi er vanvittigt stolte over, at Thorbjørn Radisch Bredkjær med kunstneraliasset Bisse har sagt ja til både at være med til at lave ny musik og spille med i forestillingen Helligtrekongersaften”, fortæller teaterdirektør Jens August Wille, der også instruerer forestillingen.

“Det er en stor ære at blive tilbudt rollen som syngende nar i et Shakespeare-stykke. I disse år arbejder jeg hårdt på at blive hele Danmarks hofnar, og derfor er det kun et kompliment og en udmærkelse også at måtte være gamle Rystespyds egen hofnar for en stund. Jeg glæder mig til at tage narrehatten på… hov vent, jeg har den jo allerede på,” fortæller Thorbjørn Radisch Bredkjær.

Og for teaterdirektør Jens August Wille er Thorbjørn Radisch Bredkjær i rollen som narren Feste og skaberen af musikken et naturligt og oplagt valg.

“Feste har en markant rolle i forestillingen, hvor den nar-agtige galskab også skjuler en dybere melankoli. På samme måde er Thorbjørns kunstner-alter-ego, Bisse, ekstravagant og teatralsk, når han optræder med sin musik og kan udtrykke sig på mange planer. Han en af de mest originale og interessante sangskrivere i Danmark lige nu, så det er et helt perfekt match”, siger Jens August Wille, og fortsætter:

“Vi spiller klassikere hvert år som en del af det samlede repertoire på teatret, men opgaven er at sikre, at vi tager de rette greb, der gør, at klassikerne bliver ved med at være relevante. Vi er overbeviste om, at vi med Bisse på holdet formår både at fortælle en virkelig sjov, relevant og god shakespearefortælling samtidig med at vi skaber et twist, der også gør forestillingen interessant på en ny måde”, siger Jens August Wille.